Ο Khalifa Haftar έδωσε την τελική εντολή γι απελευθέρωση Τρίπολης. Θ΄αντιδράσει η Τουρκία;;;;;;H Tουρκία έστειλε 6.000 μαχητές της ISIS στην Λιβύη.

Haftar says progress being made in Battle for Tripoli in televised speech

Ο Αρχηγός του LNA o Khalifa Haftar απευθυνόμενος στις δυνάμεις του στην Tripoli και τους έδωσε την τελική εντολή για προέλαση κι απελευθέρωση της Λιβυκής προέλασης. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος στη μάχη για την Τρίπολη.

Ο Haftar, σε διάγγελμά του στο Al Hadath TV είπε ότι η Τρίπολη “έχει γίνει ένας χώρος για τους εγκληματίες όπου ο λαός αποδυναμώθηκε από τις ένοπλες πολιτοφυλακές, ενώ τα θεσμικά όργανα του κράτους έχουν μετατραπεί σ΄ εργαλείο τους για να λεηλατήσουν νυχθημερόν τον πλούτο των Λιβύων.”

“Θ’ αποκαταστήσουμε την αγαπημένη πατρίδα. Αφότου η τρομοκρατία σχεδόν κατέστρεψε την ενότητά της και την έθραυσε αν δεν υπήρχαν οι θυσίες των μαρτύρων μας και οι ευγενείς φυλές που αγωνίστηκαν γι ‘αυτήν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Karama…
. ” Ο Libyan National Army είναι αναπόφευκτα Νικητής στη μάχη της Tripoli.  είπε ενώ πρόσθεσε μ’ έμφαση ”σας συνιστώ σεβασμό των ιερών, της ιδιοκτησίας,στους κανόνες εμπλοκής και στις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”.

Κάλεσε τις πολιτοφυλακές της Tripoli να ευθυγραμμιστούν με LNA να παραδώσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Έκλεισε λέγοντας “Θεού θέλοντος ο στρατός είναι αναπόφευκτα νικητής,στο όνομα του Θεού, του πιο Ευγενή και Ευσεβή. “

O εκπρόσωπος του GNA σχολίασε λέγοντας πως ο LNA κάνει ένα βήμα που ισοδυναμεί μ’ απόπειρα αυτοκτονίας.

Η Ελλάδα δέχθηκε σήμερα τον Aguila Saleh Eissa Πρόεδρο Βουλής Αντιπροσώπων Λιβύης που ελέγχει ο Χαφτάρ είχε συνάντηση με Έλληνα ΥΠΕΞ και Πρόεδρο Κοινοβουλίου και είπε πως γι αυτούς είναι άκυρη η συμφωνία. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα αποσύρει την αναγνώριση της από GNA κι αναγνωρίζει πλέον ως μόνη νόμιμη αρχή εκπροσώπησης του λιβυκού λαού την Βουλή Αντιπροσώπων που ελέγχει ο LNA. O LNA έχει υπό τον έλεγχό του το 90% του λιβυκού εδάφους. Το ερώτημα είναι αν θ΄αντιδράσει η Τουρκία καθώς είναι θέμα ημερών η πτώση της Τρίπολης….H Tουρκία κατηγορείται από τους αντιπάλους της πως έστειλε 6.000 ”μαχητές” της ISIS στην Λιβύη που συμμετείχαν στον πόλεμο..

Ο LNA καλεί όλες τι διπλωματικές αποστολές να εγκαταλείψουν την Τρίπολη εντός 24ωρου από την ανακοίνωση του στρατού στρατάρχη Χαφτάρ..

Ο Khalifa Haftar, ανακοίνωσε την έναρξη αυτού που περιέγραψε ως “αποφασιστική μάχη” για τον έλεγχο της πρωτεύουσας, της Τρίπολης.

Kάλεσε τις δυνάμεις του να «μετακινηθούν προς την καρδιά της πρωτεύουσας »…

Σε άλλο πλαίσιο, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο κοινοβούλιο της Λιβύης, Γιούσουφ Αλ-Ακουρί, καταγγέλλει την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι είναι πρόθυμη να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη αν το ζητήσει ο GNA τονίζοντας ότι το κοινοβούλιο της Λιβύης θα απαιτήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συζήτηση της τουρκικής παρέμβασης στη Λιβύη.

“Απορρίπτουμε αυτήν την απειλή και θεωρούμε ότι είναι μια συνέχιση της κατάφωρης παρέμβασης της τουρκικής κυβέρνησης σε ένα κυρίαρχο κράτος και σαφή στήριξη για ένοπλες ομάδες που ακολουθούν την αντισυνταγματική εξουσία και επίσης παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας”, ανέφερε ο Αλ Ακουρί.

Από την πλευρά της, μια τουρκική διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η χώρα της έστειλε την Πέμπτη τη συμφωνία της με GNA στα Ηνωμένα Έθνη για έγκριση παρά τις αντιρρήσεις της Ελλάδας, που την θεωρεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

dimpenews.com

One thought on “Ο Khalifa Haftar έδωσε την τελική εντολή γι απελευθέρωση Τρίπολης. Θ΄αντιδράσει η Τουρκία;;;;;;H Tουρκία έστειλε 6.000 μαχητές της ISIS στην Λιβύη.

Comments are closed.