ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Το GNA μπορεί να ζητήσει αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη..

Το GNA που αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ ως νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης ενώ ελέγχει μόνο την Τρίπολη μπορεί να ζητήσει επίσημα από την Τουρκία στρατιωτική βοήθεια καθώς ο στρατός του LNA είναι ήδη εντός συνοικιών της πρωτεύουσας και μάχεται να την ανακτήσει.Κατατέθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο η αμυντική τους συμφωνία. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως αν η Λιβύη του ζητήσει ν΄αποστείλει στρατό θα το κάνει κάτι που το προβλέπει η συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα…

…Tην ίδια ώρα Σαζάρ και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στη Ντόχα.. o YΠΕΞ Toυρκίας διαβεβαίωνε πως η Τρίπολη δεν είχε ζητήσει στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας..

Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας για την ασφάλεια που υπογράφηκε μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας, υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο αναφέρει η Χουριέτ.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι δύο χώρες συμφώνησαν στην ασφάλεια, την στρατιωτική εκπαίδευση, την αμυντική βιομηχανία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τον στρατιωτικό σχεδιασμό, τη μεταφορά εμπειρίας και τη σύσταση ενός γραφείου συνεργασίας για την ασφάλεια και την άμυνα κατόπιν αιτήματος. Τα μέρη θα λάβουν επίσης ειδικά μέτρα για την προστασία των απόρρητων πληροφοριών τους. Οι δύο χώρες θα μπορέσουν να κάνουν διμερείς στρατιωτικές επιχορηγήσεις και να υποστηρίξουν τη χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού.

dimpenews.com