ΕΚΤΑΚΤΟ Οι αρχές της Κύπρου συνέλαβαν 3 Ισραηλινούς για κατασκοπεία.

Τρεις Ισραηλινοί εργαζόμενοι συνελήφθηκαν ως ύποπτοι κατασκοπείας. Οι αρχές της Κύπρου συνέλαβαν 3 άτομα που τους προσάπτουν κατασκοπεία. Τα 3 αυτά άτομα ήταν ύποπτα για χρήση ενός van ως ενός ισραηλινού κατασκοπευτικού οχήματος.

Kan Bet μετέφερε ότι το van ήταν επανδρωμένο με σοφιστικέ προηγμένα συστήματα monitor παρακολούθησης και εξοπλισμό για χακάρισμα για επικοινωνία data. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι τρεις εργάστηκαν για την εταιρεία που κατείχε το όχημα.israelnationalnews

Σύμφωνα με την haaretz. η αστυνομία δήλωσε ότι πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 30, 35 και 41 ετών, βρίσκονταν υπό έρευνα για υποψίες παραβίασης νόμων ιδιωτικής επικοινωνίας και προσωπικών δεδομένων.

 Ο Φιλελεύθερος αναφέρει πως αντιμετωπίζουν 13 πιθανές κατηγορίες μεταξύ αυτών συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα κατά παράβαση του Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμου.

Οι τρείς, εργαζόμενοι στην εταιρεία που ανήκει το κατασκοπευτικό βαν, αναμένεται το πρωί της Παρασκευής να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας απέρριψε την Παρασκευή αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση τριών ατόμων, δύο ανδρών και μιας γυναικάς, η οποία είχε ζητηθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν. Ακολούθως οι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι. .

dimpenews.com