Ο στρατάρχης Geoffrey Pyatt επισκέφθηκε τη Σούδα κι επιθεώρησε εργασίες σε πυραυλοκίνητο υποβρύχιο.

Εικόνα

Όπως μας πληροφορεί στις 19/12/19 το ItaMilRadar οι εργασίες είναι σ΄εξέλιξη στο αμερικάνικο πυραυλοκίνητο υποβρύχιο Ohio-class που φέρει πυραύλους cruise το USS Florida (SSGN 728) στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Μάλιστα την αμερικάνικη βάση επισκέφθηκε σε ρόλο επιτελάρχη ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ο Geoffrey Pyatt.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ επισκέφθηκε τη U.S. Naval Support Activity Souda Bay, Crete, για να συναντήσει την ηγεσία της διοίκησης και να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις. Ο Πάιατ επισκέφθηκε επίσης τη Διευκόλυνση του ΝΑΤΟ στο Μαράθι, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή και επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο USS Florida.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πάιατ είπε ότι η Σούδα αποτελεί μια σημαντική εγκατάσταση με μια κρίσιμη αποστολή σε μια εποχή που η στρατιωτική σχέση Ελλάδας-Η.Π.Α. βρίσκεται σε υψηλό σημείο, σημειώνοντας ότι τα δύο έθνη αναθεώρησαν και επέκτειναν τη Συμφωνία Άμυνας τον Οκτώβριο του 2019 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

dimpenews.com