Πρακτόρικη δολοφονική επίθεση με αταυτοποίητο χημικό αέριο εντός του ναού στην Ιερουσαλήμ κατά του Παλαιστίνιου Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας..

Image

Aπό χθες το βράδυ είχε προκύψει συγκίνηση κι αναστάτωση στους Ορθοδόξους της Μ Ανατολής από την επίθεση-πρακτόρικου στιλ- με αταυτοποίητο χημικό αέριο που δέχθηκε  ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας – του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Θεοδόσιος (κατά κόσμον Ατάλαχ Χάννα) μέσα στο ναό.Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.

Όπως μεταφέρει το iskra κατά την χθεσινή απόπειρα δηλητηρίασης με χημικές ουσίες στην Ιερουσαλήμ ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την εκτόξευση ενός δοχείου αερίου στην εκκλησία του στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν διατρέχει κίνδυνο ευτυχώς και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η πλήρη ανάνηψη.

Πριν από τη νοσηλεία του, ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος συμμετείχε στο «Πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Ισραηλινό Απαρτχάιντ» της Μέσης Ανατολής, στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι η πόλη των τριών Αραμαϊκών θρησκειών … Οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ έχουν προβλήματα με την εργασία, υποφέρουν από καταστολήτυραννία και καταπίεση».

«Θα μείνουμε στην Ιερουσαλήμ, προστατεύοντας τους πνευματικούς μας χώρους και τις δωρεές μας. Αρνούμαστε τις πολιτικές αυτής της εργασίας. Δεν θα παραδοθούμε. Το σύνθημά μας θα είναι πάντα: ελευθερία και αξιοπρέπεια για τους Παλαιστίνιους άνδρες και γυναίκες. Οι πνευματικές μας τοποθεσίες θα παραμείνουν δικές μας. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει δική μας», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε ισχυρός επικριτής του Ισραήλ και της μεταχείρισης των Παλαιστινίων.Έχει επίσης ξεσηκωθεί για τις δραστηριότητες του Ισραήλ στο εσωτερικό του γειτονικού Λιβάνου και της Συρίας.

dimpenews.com