ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Το website ORTHODOX TIMES η αγγλική έκδοση του ελληνικού θρησκευτικού site Romfea.gr έλαβε 100.000$ από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την προπαγάνδα στήριξη στον Βαρθολομαίο υπέρ της Ψευδοδομής Ουκρανίας…

Le site grec « Orthodox Times » a reçu une subvention de 100 000 dollars du Département d’État américain

Το ελληνικό θρησκευτικό site « Orthodox Times » δέχθηκε μια επιχορήγηση 100 000 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το ελληνικό site έκανε το ντεμπούτο του τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ως μια αγγλική έκδοση του πολύ επισκέψιμου ορθόδοξου ελληνικού site Romfea. Η επίσημη αρχή του έγινε το Γενάρη φέτος με την αμερικάνικη υποστήριξη. Το Φεβρουάριο το site μετέφερε ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑστην Ελλάδα ο Geoffrey Pyatt συνάντησε την συντακτική του ομάδα αφότου ο Πρέσβης έγραψε στο twitter:

« θα επιθυμούσα να συναντήσω την ομάδα του  Romfea News.

Είμαστε ευτυχείς που το ΥΠΕΞ ΗΠΑ υποστήριξε την έναρξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας για την ενίσχυση της ελευθερίας του τύπου, της μάχης κατά της παραπληροφόρησης και της ανάδειξης των αξιών που μοιραζόμαστε με την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη ».

Σύμφωνα με το επίσημο site της κυβέρνησης των ΗΠΑ Usaspending,  (USASPENDING.gov)αυτή η υποστήριξη έγινε υπό τη μορφή μιας επιχορήγησης 100 000 dollars. Αυτή καλύπτει την περίοδο από 1η Οκτώβρη 2018 ως 31 Οκτώβρη 2019 κι απονεμήθηκε « για να εναντιωθεί, μέσω της εξέτασης των médias και της διεύρυνσης του πεδίου πληροφοριών του portail Romfea, των οντοτήτων που προπαγανδίζουν λανθασμένες πληροφορίες και παραπλανούν τους πιστούς στις κοινότητες».Το Orthodox Times ήταν γνωστό αρχικά ως Romfea News,όπως το αποτυπώνει το tweet του Πρέσβη Pyatt. Το χρηματικό ποσό δόθηκε από το ΥΠΕΞ ΗΠΑ στο « World Media Orthodox Network Private Company ». Σύμφωνα με το Orthodox Times, υπό τον τίτλο του « Ποιοι είμαστε », το « Portail είναι ιδιοκτησία του World Media Orthodox Network ».

Screenshot from usaspending.gov

Το αμερικάνικο διοικητικό πρακτορείο επιφορτισμένο με την επιχορήγηση είναι το « Γραφείο των Ευρωπαικών κι Ευρασιατικών Υποθέσεων του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών » κι εμπίπτει στην κατηγορία « 19.878 : euro-other », της οποίας« ο πρωταρχικός σκοπός είναι η προώθηση των δημοκρατικών μεταβάσεων και της οικονομίας της αγοράς σε τ. κομμουνιστικές χώρες της Κεντρικής κι Ανατολικής Ευρώπης και της Ευρασίας για να τους επιτρέψουν την υπέρβαση του παρελθόντος τους και να γίνουν μέλη αξιόπιστα και παραγωγικά της ευρωατλαντικής κοινότητας των ανατολικών δημοκρατιών ». Το ΥΠΕΞ ΗΠΑ ομοίως εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στη δημιουργία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της «Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας » του (ψευδο) μητροπολίτη Επιφάνιου Doumenko που ευχαρίστησε τον Mike Pompeo για την υποστήριξή του στη δημιουργία της εν λόγω εκκλησίας (ψευδοδομής).

Screenshot from sam.gov

Αν και η περίοδος της επιχορήγησης ολοκληρώθηκε στις 31/12/2019,το World Media Orthodox Network Private Company περιλαμβάνεται επίσης στον ιστότοπο της κυβέρνησης των Η.Π.Α. « System for award management » προορισμένου σ΄επιχορηγήσεις και σε οικονομική βοήθεια που δείχνει ότι η εν λόγω εταιρεία είναι εγγεγραμμένη από 14.6.2019 έως 12.6.2019, με σκοπό την ενεργοποίηση της « επιχορήγησης της ομοσπονδιακής βοήθειας».

Ο πρέσβης Pyatt είναι ένας γνωστός αντι-ρωσικός αγκιτάτορας. Αφού υπηρέτησε στο παρελθόν ως Πρεσβευτής στην Ουκρανία, συνέβαλε στην οργάνωση της επανάστασης Maidan του 2014. Ως Πρέσβης στην Ελλάδα, συνέχισε τις δραστηριότητες αυτές, και συναντήθηκε με εξέχουσες προσωπικότητες στον Ελληνικό Ορθόδοξο κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρκετές φορές, ο Μητροπολίτης Ιεροθέας (Βλάχος),ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου στο ΄Αγιον όρος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Περιγράφεται ως «ρωσική φιγούρα μίσους» και έχει κατηγορήσει ανοιχτά τη Ρωσική Εκκλησία ότι προσπάθησε να υπονομεύσει το ρόλο του Πατριάρχη της Κωνσταντινούποληςorthodoxie.com 18/12/19 Orthodox Christianity 17/12/19

Πόσα άλλα μυστικά κονδύλια του αμερικάνικου ΥΠΕΞ καταλήγουν στα χέρια ελληνικών θρησκευτικών site για να υποστηρίξουν τ΄αμερικάνικα συμφέροντα;;;;;;

dimpenews.com