Στο Λίβανο ο Hassan Diab υποστηριζόμενος από την Hezbollah διορίστηκε Πρωθυπουργός.

Le nouveau premier ministre libanais Hassan Diab, le 19 décembre 2019.

Στο Λίβανο ο Hassan Diab, υποστηριζόμενος από την Hezbollah, ορίστηκε πρωθυπουργός στο Λίβανο. Ο Πρόεδρος Michel Aoun θα επιφορτίσει αυτόν τον τ.υπουργό να σχηματίσει μια κυβέρνηση καθώς η χώρα γνωρίζει μια πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην παραίτηση του Saad Hariri τέλος Οκτώβρη.

Ο Michel Aoun διορίζει τον πανεπιστημιακό και τ. υπουργό Hassan Diab, υποστηριζόμενο από το σιίτικο κίνημα της Hezbollah και συμμάχους του θέτοντας τέλος σε σχεδόν δίμηνες πολιτικές υπεκφυγές. « Μετά από κοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις (…),ο πρόεδρος επιφόρτισε Hassan Diab να σχηματίσει κυβέρνηση», δήλωσε την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη η προεδρία σε ανακοινωθέν. Ο Diab διετέλεσε Υπ. Παιδείας την περίοδο 2011-2014.le monde

Τώρα η Hezbollah έχει αναδείξει με την υποστήριξή της τόσο τον Χριστιανό Πρόεδρο Λιβάνου Αούν και πλέον και ο Πρωθυπουργός ο σουνίτης όπως ορίζει το Σύνταγμα Hassan Diab αναδείχθηκε με την υποστήριξή της.

Από το προεδρικό μέγαρο, ο Diab είπε: “Λιβανέζoι, όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην παύση της κατάρρευσης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στη διατήρηση της εθνικής ενότητας, δημιουργώντας γέφυρες σύγκλισης μεταξύ όλων των μερών του λαού του Λιβάνου”.

dimpenews.com