Ο Αναν-στασιάδης παριστάνει το Σαμψών για τα μάτια της Δαλιδά…Δίνει την αφορμή και casus belli στην Τουρκία αφού ζητά από ΕΕ επιβολή sanctions κατά Τούρκων αξιωματούχων ως και Υπουργού…

kıbrıs

Ο Αναν-στασιάδης παριστάνει το Σαμψών για τα μάτια της Δαλιδά…Καμώνεται πως είναι ο Τραμπ κι απαιτεί από Ευρωπαϊκούς θεσμούς sanctions σε Τούρκους αξιωματούχους ως και υπουργό. Δίνει την αφορμή και casus belli στην Τουρκία. Όπως το πραξικόπημα και η ανατροπή Μακαρίου από Σαμψών έδωσε το απαραίτητο πρόσχημα εισβολής στον Αττίλα έτσι ο Αναν-στασιάδης παραχωρεί αφορμή στην Τουρκία και νέο Αττίλα αφού η Κύπρος υποβάλλει κατάλογο αξιωματούχων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Turkish Petroleum (TPAO) τουρκικού πετρελαίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για επιβολή κυρώσεων.Ο κατάλογος που υποβλήθηκε την Παρασκευή περιλαμβάνει Τούρκους υπηκόους που σχετίζονται με την κρατική εταιρεία Turkish Petroleum (TPAO) για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας για φυσικό αέριο στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Μεσογείου (ΑΟΖ)

Ο κατάλογος θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Melih Han Bilgin, τους Αντιπροέδρους Edip Müyesseroğlu και Mehmet Ferruh Akalın και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Alparslan Bayraktar, σύμφωνα με το Cyprus Mail.

Η Κύπρος επιδιώκει να μεταφέρει με σαφήνεια ένα μήνυμα ότι το πρόβλημα είναι με την TPAO που πραγματοποιεί τη γεώτρηση και έτσι απέκλεισε τους πολιτικούς ή τους δημόσιους αξιωματούχους από τον κατάλογο των προσώπων που πρέπει να τιμωρηθούν, πρόσθεσε. Ωστόσο, ο Alparslan Bayraktar κατέχει σήμερα το αξίωμα του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας.

Μετά την επιβολή περιορισμένων κυρώσεων στην Τουρκία τον Ιούλιο, η ΕΕ αποκάλυψε σε υπουργούς Εξωτερικών που συνήλθαν τον Νοέμβριο έναν μηχανισμό που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε άτομα και οντότητες σχετικά με μη εξουσιοδοτημένες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο.

Πιθανές κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνουν απαγορεύσεις ταξιδίων και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγορεύοντας παράλληλα στους πολίτες των κρατών μελών και των εταιρειών στην ΕΕ να παρέχουν κεφάλαια σε άτομα ή οντότητες που έχουν κυρωθεί και η απόφαση αναμένεται να έρθει τον επόμενο μήνα.

Οι κυρώσεις του Ιουλίου περιελάμβαναν πάγωμα της προενταξιακής χρηματοδότησης της Τουρκίας και αναστολή των διαπραγματεύσεων για συμφωνία αεροπορικών μεταφορών.

Η Τουρκία αναφέρει ότι τμήματα της ΑΟΖ της Κύπρου βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της και διατηρεί τα κατεχόμενα, που στερούνται ως ψευδοκράτος διεθνούς αναγνώρισης εκτός Τουρκίας, κι διεκδικεί ένα μέρος των εσόδων που προέρχονται από τους φυσικούς πόρους του νησιού.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή κυβέρνηση, η οποία ελέγχει τα δύο τρίτα του νησιού λέει ότι το ζήτημα θα μπορούσε να συζητηθεί μετά την επανένωση του νησιού.

Η Τουρκία διαθέτει σήμερα δύο γεωτρύπανα κοντά στην Κύπρο, συνοδευόμενα από το τουρκικό ναυτικό, και σχεδιάζει να αποστείλει ένα τρίτο.

Η χώρα αναμένεται επίσης να ξεκινήσει νέες ασκήσεις μετά από συμφωνία με τη Λιβύη, η οποία επαναπροσδιορίζει τα θαλάσσια σύνορά της και έχει ανακοινώσει σχέδια για αποκλεισμό κάθε οικονομικής δραστηριότητας χωρίς άδεια της Άγκυρας στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και των ελληνικών νησιών Ρόδο και Κρήτη μεταξύ άλλων.

Η διοίκηση Αναν-στασιάδη ενεργεί εκτός τόπου και χρόνου μην λαμβάνοντας υπόψιν

τις διεθνείς ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή το ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί πλέον νεκρό γράμμα και ότι η Τουρκία καραδοκεί για προσχηματική νομιμοποίηση για ν΄αποτελειώσει το νησί. Δεν συνεκτιμά την επεκτατική έξαρση Τουρκίας που επιχειρεί σε Ιράκ,Συρία,Λιβύη δεν αντιλαμβάνεται ότι το να θέτεις την ευάλωτη Κυπριακή Δημοκρατία εμπροσθοφυλακή στο eastmed για ισραηλινό,κυπριακό φυσικό αέριο προς τις αγορές της Ευρώπης έργο ανταγωνιστικό σε άλλες δυνάμεις στοχοποιεί ποικιλοτρόπως τη Λευκωσία.Οι αμυντικές συνεργασίες στην περιοχή και η άρση εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ είναι προς την κατεύθυνση σύγκρουσης με Τουρκία μια μάχη άνιση εκ των προτέρων χαμένη για τη μεγαλόνησο που θα βρεθεί ομολογημένως μόνη την κρίσιμη στιγμή….

Το γεγονός ότι ο Αναν-στασιάδης πηγαίνει στα στρατόπεδα για να εμψυχώσει τους στρατιώτες (όπως κι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος) και το καλύπτει ως Χριστουγεννιάτικη εθιμική επίσκεψη 5 μέρες πριν τα Χριστούγεννα σημαίνει ότι ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις πολύ περισσότερο πρέπει να μην εφησυχάζει ο κυπριακός λαός….

Image
δεν είναι Ιντλίμπ είναι Λιβύη ,Τρίπολη και Μισράτα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΕΕ

Το Βερολίνο δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τυχόν στοχευμένες κυρώσεις που θα ενέκρινε η ΕΕ για τις παράνομες ενεργειακές δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp-Karrenbauer δήλωσε ότι η χώρα της θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ με σκοπό την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ για την Τουρκία.Ο Αγγελίδης συναντήθηκε με την Kramp-Karrenbauer για συνομιλίες την Τετάρτη.financialmirror

Το θέμα είναι ότι αυτές η ΕΕ και οι υπερδυνάμεις ναι μεν θα υιοθετήσουν την κυπριακή πρωτοβουλία για επιβολή κυρώσεων κατά Τουρκίας από την άλλη δεν θα εγγυηθούν την ασφάλεια της καθώς αυτή για μια κόμη φορά θα εκτεθεί στην τούρκικη εκδικητικότητα…

dimpenews.com

One thought on “Ο Αναν-στασιάδης παριστάνει το Σαμψών για τα μάτια της Δαλιδά…Δίνει την αφορμή και casus belli στην Τουρκία αφού ζητά από ΕΕ επιβολή sanctions κατά Τούρκων αξιωματούχων ως και Υπουργού…

Comments are closed.