Ο Ακιντζί είπε την αλήθεια: καθήκον είναι να μην ξαναζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος.. Προειδοποιεί έρχονται δεινά……

Το πιο βασικό μας καθήκον είναι να μην ξαναζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος και παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν και τα όσα βιώσαμε να κάνουμε σχέδια για ένα πολύ καλύτερο και όμορφο μέλλον, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας σε συγγενείς «ηρώων» (σσ: όσοι σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974) μεταδίδει το sigmalive…

Τελικά ο τουρκοκύπριος είπε την αλήθεια… Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον πόνο …η ευχή του χαλαρού νεοέλληνα ”δώσε πόνο” εισακούστηκε. Το μυστήριο του πόνου θα μας απασχολήσει σαν κοινωνία την επερχόμενη περίοδο αφού μπαίνουμε στον αστερισμό του…Το μήνυμα του Ακιντζί που είναι φερέφωνο του τουρκικού καθεστώτος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Προδιαγράφει δεινά για Κύπρο. Καλό είναι η Λευκωσία να διδαχθεί από το κουρδικό όπου οι ΗΠΑ διασφάλισαν τα πετρέλαια και άφησαν τους νεαρούς Κούρδους στο μαχαίρι του εισβολέα. Αν μεταφέρουμε την εμπειρία του κουρδικού στο κυπριακό το περισσότερο που θα κάνει ο Τραμπ είναι να στείλει κομάντο να φυλάνε τις πλατφόρμες και τους αγωγούς στη θάλασσα την ώρα που θα γίνονται μαζικές εκτελέσεις αθώων Κυπρίων πολιτών κοντά στα κατεχόμενα και θα γεμίζουν τα χαντάκια…. Kαι όλα αυτά στο ”Νόμος των ΗΠΑ είναι πλέον και επίσημα το «EastMed Act», καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης (appropriations bill)”.

H τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη Νετανιάχου είναι δηλωτική της αγωνίας των Αθηνών…Πρέπει να κατεβούν οι τόνοι από Λευκωσία να σταματήσει η μικρή Κύπρος να παίζει την ατμομηχανή των ΗΠΑ στην αντίπραξη κατά ρωσικού αερίου με βάση το estmed.. Σύμφωνα με το Σίγμα ο αγωγός EastMed θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ε.Ε και θα στηρίζεται από τις ΗΠΑ, αφού οι τελευταίες τον θεωρούν ως την βασική εναλλακτική οδό τροφοδοσίας της Ε.Ε με φυσικό αέριο για την μείωση της εξάρτησής της από την Ρωσία..

Tο κυπριακό κανάλι Σίγμα  αναφέρει πως ΕλλάδαΚύπροςΙταλία και Ισραήλ συμφώνησαν για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, που θα διασχίζει την Ανατ. Μεσόγειο, από Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας, με προορισμό την Ιταλία και από εκεί προς την Ευρώπη και η σχετική συμφωνία, θα υπογραφεί στις αρχές του 2020. Σε δηλώσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε κατά πόσο επίκειται υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον EastMed. «Υπάρχουν όντως σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή που μιλάμε διεργασίες σε διπλωματικό επίπεδο για υπογραφή αυτής της διακρατικής συμφωνίας. Ενδεχομένως πολύ νωρίς το 2020 να έχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις» είπε αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

dimpenews.com