Η αστυνομία του Νίγηρα συνέλαβε δύο Τούρκους ως υποστηρικτικό πυρήνα του ISIS…

Η αστυνομία του Νίγηρα συνέλαβε δύο Τούρκους για την παροχή υποστήριξης στην ISIS μεταδίδει το alarabiya
Η Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας του Νίγηρα ανακοίνωσε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, τη σύλληψη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης αποτελούμενης από τρία άτομα, δύο από τα οποία διαθέτουν την τουρκική υπηκοότητα, κι από έναν τοπικό συνεργάτη τους.

Η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης επήλθε λίγες ώρες αφότου οι αστυνομικοί και τα στρατιωτικά σημεία ελέγχου διακίνησαν μια εγκύκλιο συνοδευόμενη από φωτογραφίες διαβατηρίου και ονόματα ατόμων που θεωρούνταν ως μέλη επικίνδυνης τρομοκρατικής ομάδας, η οποία διείσδυσε στην πρωτεύουσα Niamey και τους καταζητούσαν.
Μια πηγή ασφάλειας στον Νίγηρα δήλωσε ότι η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει τους τρομοκράτες που έφτασαν με πτήση της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη και ήταν ύποπτοι υποστήριξης στην ISIS στην έρημο της Σαχάρας.

A copy of the first Turkish passport detained in Niger

Η ISIS έκανε μια αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική βάση στο δυτικό Νίγηρα στις 12 Δεκεμβρίου, σκοτώνοντας 71 στρατιώτες και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι οι κρατούμενοι θα έχουν σχέση με τις τουρκικές αρχές που παρέχουν εγκαταστάσεις και όπλα για τρομοκρατικές ομάδες στην αφρικανική ακτή και στη Λιβύη.

Photo of the second Turkish passport, detained in Niger


Και οι τουρκικές εταιρίες στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, δημιούργησαν ένα διεθνές αεροδρόμιο με μια “ύποπτη συμφωνία, μεταξύ των οποίων οι τουρκικές εταιρείες αναλαμβάνουν τη λειτουργία του για ένα τέταρτο του αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ταξιδιώτες καταβάλλουν φόρο που θα αποκαταστήσει το κόστος κατασκευάζοντας τον αερολιμένα μόνο μέσα σε πέντε χρόνια “, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Και υπάρχει ανησυχία για τη χρήση του αεροδρομίου και των πτήσεων της Turkish Airlines προς Niamey και Bamako για την υποστήριξη των μαχητών στη νότια Λιβύη και για την αποσταθεροποίηση της γειτονικής Νιγηρίας…

His passport

dimpenews.com