ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ Ο Ερντογάν πήγε στην Τυνησία για να εξαγοράσει τη στήριξη του Saïed για τις συμφωνίες..

Αποτέλεσμα εικόνας για mondial guerre a la mer

Ο Ερντογάν πήγε στην Τυνησία για να εξαγοράσει τη στήριξη του Saïed για τις συμφωνίες

αναφέρει ο τύπος της Τυνησίας.

Η συνάντηση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο παλάτι της Καρθαγένης μεταξύ του Kaïs Saïed, του Ερντογάν που προσκάλεσε και τον προστατευόμενο του, Fayez Sarraj, προμηνύει ένα καταστροφικό σενάριο για Τυνησία, και πιθανόν, για την περιοχή.

Ακριβώς κοιτάζοντας την ημερήσια διάταξη αυτής της συνάντησης, καταλαβαίνουμε ότι κατευθυνόμαστε προς μια περίοδο έντονων αναταράξεων, και φοβόμαστε ότι η Τυνησία θα κατακλυστεί από την γιγαντιαία βουλημία και τα όνειρα της ηγεμονίας και την επιστροφή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που ο Ερντογάν καλλιεργεί, σε σχέση με τις “παλιές επαρχίες” του στη Βόρεια Αφρική.

Πράγματι, στην ημερήσια διάταξη αυτής της συνάντησης περιλαμβάνεται και ο φάκελος της Λιβύης, με, μεταξύ άλλων, τις συμφωνίες ασφάλειας και ναυτιλίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας. Αλλά, επίσης, η μελέτη των μεγάλων τουρκικών επενδυτικών σχεδίων που πρέπει να προσανατολιστούν στην Τυνησία.

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν ήρθε στην Τυνησία για να εξαγοράσει τη στήριξη του Saïed για να καταπιεί στην κυριολεξία τις συμφωνίες με τη γειτονική Λιβύη, προκειμένου να αναχαιτίσει οποιαδήποτε Δυτική δράση εναντίον των συμφωνιών αυτών. Ο Ερντογάν φαίνεται να θέλει να εξαγοράσει την υπακοή της Τυνησίας, με το δέλεαρ της πιθανής οικονομικής στήριξης από την Άγκυρα.

Η Τυνησία θα βρεθεί σε μια σύγκρουση την οποία δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη. Μια σύγκρουση που θα αντιταχθεί στα επεκτατικά όνειρα του Ερντογάν, υποστηριζόμενα από Μουσουλμάνους Αδελφούς της Λιβύης και της Τυνησίας, αφενός, και της άρνησης των σχεδίων αυτών από την Αίγυπτο, τις χώρες του Κόλπου και μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών και της λεκάνης της Μεσογείου.

Αυτό είναι! Η Τυνησία θα βρεθεί για μερικές χιλιάδες τούρκικες λίρες,αντιμέτωπη με την Ευρώπη στις αραβικές χώρες και σε ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ που αρχίζουν να βλέπουν ως ανόητες τις φιλοδοξίες του Ερντογάν. tunisienumerique

dimpenews.com