Έκτακτη σύσκεψη του Προέδρου Αλγερίας με το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας για λιβυκό. Τι αποφάσισε…..O πρόεδρος της Αλγερίας, Abdelmadjid Tebboune, προήδρευσε την Πέμπτη στο Αλγέρι σε σύσκεψη του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας αναφέρει ένα ανακοινωθέν της Προεδρίας Δημοκρατίας.

Το όργανο “εξέτασε την κατάσταση στην περιοχή κυρίως στο επίπεδο των συνόρων με τη Λιβύη και Μαλί”, υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

Αναφορικά με αυτό το όργανο “αποφάσισε να παρθεί μια δέσμη μέτρων για την προστασία συνόρων μας κι εθνικού μας εδάφους και την ενδυνάμωση του ρόλου της Αλγερίας στο διεθνές σχέδιο,ειδικότερα σε ό,τι αφορά αυτά τα 2 dossiers και γενικότερα στο Sahel,την σαχάρια περιοχή και την Αφρική “, διευκρινίζει το ανακοινωθέν της Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος αποφάσισε να συγκαλεί το όργανο κατά περιοδικό τρόπο και κάθε φορά που είναι απαραίτητο.APS

Η Αλγερία με βάση το λιβυκό από τη μια επιχειρεί να διαφυλάξει εαυτόν κι από την άλλη ν΄αναβαθμίσει το ρόλο της γεωστρατηγικά στην περιοχή και ενεδεχομένως να διαπραγματευθεί καλύτερα σαν το θέμα Sahel που απασχολεί κυρίως τη Γαλλία που δραστηριοποείται εκεί με πρόσχημα την καταπολέμηση τρομοκρατίας.

Νωρίτερα ο Υπ. Εσωτερικών του GNA είχε υποστηρίξει πως Αλγερία, Τυνησία θα προσδεθούν στον τουρκικό άξονα για λιβυκό στη συνέχεια η Προεδρία Τυνησίας διέψευσε ενώ η Προεδρία Αλγερίας δεν κάνει καμιά αναφορά δεν φαίνεται προς το παρόν να κλίνει προς τουρκικό άξονα με βάση ανακοινωθέν.

dimpenews.comOne thought on “Έκτακτη σύσκεψη του Προέδρου Αλγερίας με το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας για λιβυκό. Τι αποφάσισε…..

Comments are closed.