Η Βουλή Αντιπροσώπων Τρίπολης για GNA και κατ΄εντολήν Ερντογάν στοχοποιεί τον Πρόεδρο Βουλής Κύπρου και ζητά πάγωμα επενδύσεων,απόσυρση κεφαλαίων Λιβύης από Κύπρο.

Image

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Τρίπολη της Λιβύης για (GNA) αποδοκιμάζει την παρέμβαση του Προέδρου του Κυπριακού κοινοβουλίου Δημήτρη Συλλούρη στις εσωτερικές υποθέσεις Λιβύης όπως λέει, ζητώντας από την κυβέρνηση της Λιβύης (Τρίπολης) να διακόψει τις σχέσεις της με την Κύπρο και να αποσύρει τα περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης και να παγώσει τις επενδύσεις της με τη νήσο της Ανατολικής Μεσογείου. Στην Κύπρο είχε πάει ο Πρόεδρος της Βουλής Λιβύης, Αguila Sala και πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη το πρωί του Σαββάτου (28/12). Η Βουλή Λιβύης ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται  στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ κι είναι απορίας άξιον ποιός εξέδωσε αυτή την απόφαση κατά Κύπρου…

Image


Μεταξύ άλλων στην κοινή δήλωση τους οι δύο ομόλογοι, μετά το τέλος της συνάντηση τους ανέφεραν:

«Δηλώνουμε ότι η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Τουρκίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και στερείται νομικής βάσης αφού παραβλέπει τις διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας και δεν έχει τύχει της απαιτούμενης επικύρωσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Επιβεβαιώνουμε την νομιμότητα της εκλεγεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της Λιβύη. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόθεση της τουρκικής Κυβέρνησης να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη που τυχόν υλοποίησή της  αποτελεί απαράδεκτη επέμβαση στο εσωτερικό της χώρας.Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις κινήσεις της Κυβέρνησης της Τουρκίας, οι οποίες συμβάλουν στην όξυνση των εντάσεων και στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία 15,000 ξένοι μισθοφόροι θα φθάσουν από Β Συρία Ιντλίμπ στη Λιβύη. Στα πλαίσια συμφωνίας Τουρκίας και κυβέρνησης Al-Wefaq ήδη έφθασαν οι πρώτοι 1.000..

dimpenews.com