100 τζιχαντιστές από τη Συρία πού πήγαν από Τουρκία στη Λιβύη σκοτώθηκαν από αταυτοποίητα μαχητικά.

Περισσότεροι από 100 τρομοκράτες της ISIS που προωθήθηκαν από τη Συρία για λογαριασμό της Τουρκίας στη Λιβύη χθες σκοτώθηκαν μετά από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν αταυτοποίητα μαχητικά στις θέσεις τους αναφέρει κάποια πληροφορία… Την ίδια στιγμή η Αραβική Λίγκα απορρίπτει όλες τις μορφές ξένης επέμβασης στη Λιβύη κάτι που εξόργισε τον GNA που περιμένει τούρκικα στρατεύματα..

Ο εκπρόσωπος τύπου του LNA o στρατηγός Ahmed Al-Mesmari, ανέφερε πως οι δυνάμεις του κατάφεραν να εισέλθουν σε βασικές περιοχές στην Τρίπολη. Επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες της “ISIS κι ”Al Qaeda” από τη Συρία στη Λιβύη.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι ο “Erdogan έχει ξεπεράσει όλα τα standards της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας και συνέβαλε στη μεταφορά εξτρεμιστών τρομοκρατών από τη μια χώρα στην άλλη », σημειώνοντας ότι« αυτό που κάνει η Άγκυρα είναι όχι μόνο απειλή για τη Λιβύη αλλά ολόκληρη την αραβική περιοχή ».

Δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη απειλούν την περιοχή της Βόρειας Αφρικής και τη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο Αλ Μιμάρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έστειλε τρομοκράτες στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας και ειδικών σε εκρηκτικά, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του LNA σκότωσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας τη Δευτέρα, πριν προχωρήσουν στην πρώτη γραμμή του LNA στην Τρίπολη .

Ο Αλ Μισμάρι τόνισε ότι αυτό που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την ασφάλεια της Λιβύης και ολόκληρης της περιοχής, σημειώνοντας ότι ο LNA περίμενε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει ανοιχτά τρομοκρατικές ομάδες.

Είπε: «Ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει τους τρομοκράτες στη Λιβύη για να ελέγξει τον πλούτο της και στη συνέχεια να μεταβεί στις γειτονικές χώρες και αν σκοτωθούν οι τρομοκράτες στη Λιβύη, θα έχει απαλλαγεί από αυτούς».

dimpenews.com