Σήμερα τη νύχτα αναμένεται μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων Χαφτάρ γι ανάκτηση Τρίπολης.

Image

Καθώς ο χρόνος άρχισε να δουλεύει αντίστροφα εν όψει πρωτοβουλίας ενδεχομένως στρατιωτικής στη Λιβύη εκ μέρους Τουρκίας και διεθνούς διπλωματικής κινητικότητας οι δυνάμεις του LNA του στρατάρχη Χαφτάρ σχεδιάζουν να κάνουν σήμερα τη νύχτα μια μεγάλη επιχείρηση επίθεση για ανάκτηση της πρωτεύουσας Τρίπολης αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Oι LNA με τους Ρώσους Wagner που είναι ειδικές δυνάμεις προελαύνουν εντός της Τρίπολης από νότο.. Ο Abdalhakim Belhaj Ηimself που προσωπικά ο ίδιος διευθύνει τους τζιχαντιστές που ήρθαν Idlib εκ των οποίων ήδη πολλοί σκοτώθηκαν οι αιχμαλωτίστηκαν.

Η υποστήριξη της Αιγυπτιακής αεροπορίας και των ΗΑΕ μοιάζει αποφασιστική. Η Τυνησία αρνήθηκε να εξουσιοδοτήσει τα τουρκικά F16 να επιχειρούν από το έδαφός της.

Bαθιά προέλαση στην Τρίπολη αναφέρει τώρα λογαριασμός του LNA.

Κατά τις τελευταίες εξελίξεις ο LNA ανέκτησε τη βάση Takbali μάχες συνεχίζονται βόρεια αυτής ενώ προήλασε με μεγάλα κέρδη επί του εδάφους και ΒΔ της βάσης Hamzah. Ο δρόμος του αεροδρομίου είναι γραμμή επαφής GNA-LNA.

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του LNA στο νότιο άξονα της Τρίπολης, οι δυνάμεις του προωθήθηκαν επιτυχώς στους δύο άξονες Salahuddin και Khalatat.

Στον άξονα Salahuddin, προήλασαν στην περιοχή al-Zohur.
Μετά τη μεγάλη επίθεση του LNA το τελευταίο βράδυ, η βάση Takbali και η Αστυνομική Ακαδημία ανακτήθηκαν από το LNA και τώρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο νότιο τμήμα Μαιευτηρίου και της Δευτεροβάθμιας Στρατιωτικής Σχολής Μηχανικών.Ο στρατηγός Khaled al-Mahjoub, διευθυντής του Τμήματος Καθοδήγησης του LNA επιβεβαίωσε ότι ο στρατός πλησιάζει στην καρδιά της πρωτεύουσας Τρίπολη και απέχει λιγότερο από 4 χιλιόμετρα απ΄αυτήν.

Πηγές του Al-Hadath μετέφεραν την Τετάρτη πως η αεροπορία του LNA σφυροκόπησε θέσεις των Al -Wefaq στο δρόμο αεροδρομίου Νότια της Tripoli.

Image

Σύμφωνα με βίντεο που δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του τουρκικά F16 εθεάθησαν απόψε στη Λιβύη

dimpenews.com