Ο EastMed, διμερής κατ΄ουσίαν συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ και η νέα ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία εντάσσονται στο πλαίσιο της Ιρανο-αμερικανικής κλιμάκωσης της διαμάχης. Η Ελλάδα στο στόχαστρο του πολέμου μετά και τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί..Ο Νετανιάχου διέκοψε επίσκεψη στην Αθήνα και φεύγει για Ισραήλ…

Δεν πέρασε ένα 24ωρο από την διμερή κατ΄ουσίαν συμφωνία για EastMed και την πολυδιαφημισμένη τελετή στο Ζάππειο και το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει γιατί επισπεύθηκε η υπογραφή ενώ ο Νετανιάχου φεύγει άρον άρον από Αθήνα για τη χώρα του εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων. Aκυρώθηκε η συνάντησή του με Προκόπη Παυλόπουλο.

Μέσα στη νύχτα οι Αμερικανοί στο Ιράκ που κατέκτησαν με πόλεμο του Κόλπου εκμεταλλευόμενοι το κενό της όποιας εξουσίας αφού τελούν σε παραίτηση Πρόεδρος και Πρωθυπουργός δολοφονούν εν ψυχρώ με στοχευμένη επίθεση τον αρχηγό των ΙRGC της δύναμης ελίτ των al Quds Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες και συντεταγμένες στόχου ενώ τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι άνθρωποι της Μοσάντ κινούνται στη Βαγδάτη και προετοιμάζουν χτυπήματα…

Σήμερα πριν ακόμη κλείσει 24ωρο από τη συμφωνία Ζαππείου οι υπόνοιες επιβεβαιώνονται. Επισπεύθηκε η σύμπραξη Ισραήλ Ελλάδας και Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας γιατί επέρχονταν εξελίξεις και κλιμάκωση στη διαμάχη ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν και το Ισραήλ ήθελε να προσδέσει στο άρμα συμμαχιών του ακόμη πιο γερά τον ελληνικό παράγοντα.

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΙ.. αφού λίγο πριν αναχωρήσει εσπευσμένα για Ισραήλ από αεροδρόμιο Αθηνών από την πίστα του αεροδρομίου δήλωσε : oι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να υπερασπίζονται εαυτούς…

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επαίνεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πρόεδρό τους Donald Trump για τη δολοφονία του ιρανού ανώτατου διοικητή Qassem Soleimani.

“Ο Trump αξίζει όλη την εκτίμησή γιατί έδρασε με αποφασιστικότητα, δυνατά και με ταχύτητα. Υποστηρίζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη για την ασφάλεια, την ειρήνη και την αυτοάμυνα », είπε ο Νετανιάχου σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για το Ισραήλ από την Ελλάδα.

“Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Οι ΗΠΑ έχουν το ίδιο ακριβές δικαίωμα “, προσθέτει. “Ο Σολεϊμάνι ευθύνεται για τους θανάτους αθώων πολιτών των ΗΠΑ και πολλών άλλων.” timesofisrael

Τόσο η επίσπευση του eastmed όσο και το γεγονός της κατάθεσης στη Βουλή του «Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» που μετατρέπουν κάθε σπίτι… σε αμερικάνικη βάση και κάνουν τη χώρα αμερικάνικο οχυρό εντάσσονται τελικά στην στρατηγική της διαμάχης ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν.Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά θα βρεθεί στο στόχαστρο και στο μάτι του κυκλώνα σ΄έναν πόλεμο που δεν την αφορά… Το Ισραήλ έχει ορίσει στο στρατιωτικό του δόγμα ως πρώτο εχθρό του το Ιράν. Η δολοφονία του Ιρανού εκθέτει την Ελλάδα σε περιπέτειες αφού αναμένεται κλιμάκωση και καθώς αναβάθμισε στο μάξιμουμ αμυντικά, ενεργειακά κλπ τη σχέση της με απομονωμένο στη Μ Ανατολή Ισραήλ…

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κυρώνεται η συμφωνία Δένδια-Πομπέο.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία,η Ελλάδα επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, τη «λειτουργία στρατιωτικών και βοηθητικών Ευκολιών» εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Δυνάμεων που αναγράφονται σε αυτό.Δηλ. όλα τα στρατόπεδα και οι αεροπορικές βάσεις και οι ναύσταθμοι μετατρέπονται σ΄αμερικάνικες βάσεις.

Μάλιστα, αναφέρονται ρητά η Αεροπορική Βάση της Λάρισας αλλά και Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου.Ενώ η Σούδα επεκτείνεται…..

To Iράν είπε ότι ο στρατός του περιμένει εντολές αναφέρει το Al Mayadeen οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες…Ρουχάνι ο Πρόεδρος του Ιράν δηλώνει πως το έθνος μας θα πάρει εκδίκηση γι αυτό το έγκλημα.. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν και άλλα ελεύθερα έθνη της περιοχής θα πάρουν την εκδίκησή τους από την εγκληματική Αμερική για αυτή τη φρικτή δολοφονία»..

Foreign Policy: Η δολοφονία του Soleimani είναι η μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο

Figaro: αποφασίζοντας να σκοτώσει τον υψηλόβαθμο Ιρανό αξιωματούχο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε ένα σεισμό με συνέπειες σοβαρότατες στη Μ Ανατολή.

O εκπρόσωπος τύπου ιρανικής κυβέρνησης ο Ali Rabei: οι ΗΠΑ παραβίασαν την κόκκινη γραμμή και θα δεχθούν πολύ σύντομα μια απάντηση πολύ σκληρή.

”Σιωνιστική, αμερικανική χαρά θα μετατραπεί σε πένθος”, λένε οι Φρουροί Επανάστασης του Ιράν..

Eμπλέκονται και οι Άγγλοι στη δολοφονία του Ιρανού καθώς ο Pompeo είπε: συζήτησα με το Βρετανό ομόλογό μου την απόφαση λήψης μέτρων αποφασιστικών για εξολόθρευση Soleimani.

3,500 επιπλέον U.S.Α στρατιώτες θ’ αναπτυχθούν στην Central Command Region στη Μ Ανατολή. O νέος διοικητής των Ιρανικών al-Qods, ο Ismail Qani: “λέμε σε όλο τον κόσμο να είναι λίγο προσεκτικός , θα δούμε τα πτώματα των Αμερικανών παντού στη Μ Ανατολή.(Al-Jazeera)

dimpenews.com

One thought on “Ο EastMed, διμερής κατ΄ουσίαν συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ και η νέα ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία εντάσσονται στο πλαίσιο της Ιρανο-αμερικανικής κλιμάκωσης της διαμάχης. Η Ελλάδα στο στόχαστρο του πολέμου μετά και τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί..Ο Νετανιάχου διέκοψε επίσκεψη στην Αθήνα και φεύγει για Ισραήλ…

Comments are closed.