ΤΡΟΜΟΣ Καμικάζι ρωσικό πλοίο σχεδόν έπεσε πάνω σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην αραβική θάλασσα.

Καμικάζι τo ρωσικό αναγνωριστικό πλοίο Ivan Hurs του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέρασε πολύ κοντά στις 9 Ιανουαρίου από το αμερικάνικο αντιτορπιλικό μ’ εκτοξευτές πυραύλων USS Farragut που ανήκει στην αρμάδα του αεροπλανοφόρου Abraham Lincoln στην Αραβική θάλασσα . Το Πεντάγωνο κατήγγειλε τον επικίνδυνο ελιγμό του ρωσικού πλοίου.

Το πλοίο των ΗΠΑ πραγματοποιούσε μια περιπολία ρουτίνας στο βορρά της Αραβικής Θάλασσας όταν το προσέγγισε πολύ κοντά ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο ανέφερε ο 5ος στόλος στο ανακοινωθέν του.

Το USS Farragut σε κατάσταση πανικού κι απόλυτου συναγερμού ήχησε 5 φορές τη σειρήνα διεθνές θαλάσσσιο σήμα συναγερμού για ν΄αλλάξει το ρωσικό πλοίο διευκρινίζει το ανακοινωθέν.

«Το ρωσικό πλοίο αρχικά αρνήθηκε αλλά τελικά τροποποίησε την πορεία του και τα 2 πλοία απομακρύνθηκαν το ένα από το άλλο», προσθέτει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.’«Αν και το ρωσικό πλοίο τελικά πήρε μέτρα η αρχική του ολιγωρία

πριν να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες της ναυσιπλοοίας κατά τη διάρκεια μιας επιθετικής προσέγγισης αύξησε το κίνδυνο της σύγκρουσης».

Ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter όπου φαίνεται το ρωσικό να πλησιάζει ταχύτατα το USS Farragut από πίσω σε βαθμό που μοιάζει σχεδόν να τ΄αγγίζει πριν αλλάξει κατεύθυνση τη τελευταία στιγμή.

dimpenews.com