Διάβημα Ιράν κατά Eλλάδας για στήριξη σε ΗΠΑ για εν ψυχρώ δολοφονία Σολειμανί. Ιράν: η Αλβανία είναι μια διαβολική χώρα που δουλεύει για ΗΠΑ…..

To Ιράν προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη σχετικά με την δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, μιλώντας στο Atlantic Council, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Είχε δηλώσει «πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και στηρίζουμε αυτή την απόφαση”.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN TV, όπου επιβεβαίωσε το διάβημα και το ότι έχει προκύψει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράν και Ελλάδας.

O Νίκος Δένδιας είπε ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.

Παράλληλα στο στόχαστρο του Ιράν τέθηκε και μια ακόμη ΝΑΤΟ-ική πλατφόρμα στην περιοχή Βαλκανίων η Αλβανία.

Αιτία είναι η φιλοξενία 3.000 Ιρανών αντικαθεστωτικών σε αυτήν. Ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε πως «υπάρχει μία πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας». Τόνισε ότι στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, μερικοί από τους Μουτζαχεντίν του Λαού, μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης ΜΕΚ (Μοτζαχεντίν-ε Χαλκ) που στεγάζονται στα Τίρανα, μετείχαν σε αυτές με σκοπό δολιοφθορές,δολοφονίες και την ανατροπή κυβέρνησης και συνταγματικότητας.

To ότι το Ιράν συντονισμένα αυτή την κρίσιμη περίοδο περνάει στην αντεπίθεση και στους ΝΑΤΟ-ικούς δορυφόρους στα Βαλκάνια πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν καθώς φαίνεται ότι η χώρα εκτίθεται σε κινδύνους ανώφελους για…. χαλάλι τους, των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ…

dimpenews.com