Ιράν: καταρρίψαμε κατά λάθος το ουκρανικό Boeing 737.Συνέπεια του αμερικάνικου τυχοδιωκτιμού (Zarif).

Εικόνα

Το ΓΕΣ του Ιράν ανακοίνωσε πως το ουκρανικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από τις ένοπλες δυνάμεις του. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζητά συγνώμη για το ανθρώπινο λάθος και διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν διαρθρωτικές διορθώσεις στις επιχειρησιακές διαδικασίες που θα καθιστούν αδύνατη την επανάληψη τέτοιων λαθών και αμέσως μεταφέρει την ευθύνη στον Δικαστικό Οργανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.”Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν τέθηκαν σε υψηλό επίπεδο συναγερμού μετά τις απειλές των ΗΠΑ για στόχευση ιρανικών θέσεων”, δήλωσε ο στρατός. “Κάτω από αυτές τις εξαιρετικά ευαίσθητες και κρίσιμες συνθήκες, η πτήση Boeing 752 πέταξε κοντά σε μια ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή του IRGC σε υψόμετρο και γωνία που την έκανε να μοιάζει με εχθρικό στόχο. Το αεροπλάνο χτυπήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους και ακούσια. ” Το ανακοινωθέν αναφέρθηκε από την ιρανική τηλεόραση. bloomberg

3 μέρες μετά την τραγωδία το Ιράν αναγνώρισε πως ένας ιρανικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος γιατί το θεώρησε ως εχθρικό στόχο από ανθρώπινο λάθος…

”Μια θλιβερή ημέρα.Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της εσωτερικής έρευνας από τις Ένοπλες Δυνάμεις : ανθρώπινο λάθος κατά την ώρα της κρίσης οφειλόμενου στον αμερικάνικου τυχοδιωκτισμού οδήγησε στην καταστροφή .Τη βαθιά μας συντριβή , τη συγγνώμη και τα συλλυπητήριά στις οικογένειες όλων των θυμάτων και στα άλλα πληγέντα έθνη” αναφέρει ο ΥΠΕΞ Ζarif ενώ παρόμοια ανακοίνωση έκανε και ο Πρόεδρος Ρουχανί που το χαρακτήρισε ένα ”λάθος ασυγχώρητο”.“Οι υπεύθυνοι γι ‘αυτό το ασυγχώρητο λάθος θα διωχθούν” πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ιράν..

176 άτομα έχασαν τη ζωή τους….

Στη συνέχεια εμφανίστηκε νέο βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης που δείχνει εμφανώς την εκτόξευση του πυραύλου που στοχεύει το αεροσκάφος ..

O Πρόεδρος Ουκρανίας ο ηθοποιός Volodymyr Zelensky ζητάει τιμωρία ενόχων κι αποζημίωση για το αεροσκάφος των αερογραμμών της χώρας του που κατέρριψε το Ιράν.

” Επιμένουμε σε πλήρη αποδοχή της ενοχής» είπε ο Zelensky .

“Αναμένουμε από το Ιράν διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητά τους για μια πλήρη και ανοιχτή έρευνα, φέρνοντας τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, την επιστροφή των νεκρών, την αποζημίωση, την επίσημη συγγνώμη μέσω διπλωματικών οδών”, τόνισε.

O Διοικητής της Αεροπορίας των (IRGC) ο Amir Ali Hajizadeh δήλωσε: προσωπικά αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για την ακούσια κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.Θα επιθυμούσα να είχα πεθάνει παρά να είμαι μάρτυρας αυτής της τραγωδίας ( ουκρανικό αεροπορικό δυστύχημα) … Βρισκόμουν στο δυτικό Ιράν και ήταν μετά τη διεξαγωγή της πυραυλικής επιδρομής σ΄ αμερικανική βάση.Οι διαχειριστές των Tor-M1 ζήτησαν από την ιρανική (ICAO-Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας  ) ν΄ακυρώσει όλες τις εμπορικές πτήσεις πάνω από την Τεχεράνη γιατί είχαν αναφορές για επερχόμενους αμερικάνικους πυραύλους cruise αλλά η ICAO αρνήθηκε!

Είπε πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο της αεράμυνας..

Rouhani και Zelensky θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία για το δυστύχημα…

dimpenews.com