ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ.ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΑΣΑΝΤ,ΧΑΦΤΑΡ. Ερντογάν: θ΄αναλάβουμε στρατιωτική δράση κατά Συρίας αν δεν σταματήσει τις παραβιάσεις εκεχειρίας στο Ιντλίμπ…”KOΨΕ ΚΑΤΙ” ”ΧΑΛΑΡΩΣΕ” Μήπως ξεχνάει ότι σε αυτό το μέτωπο πρωτοστατεί εναντίον του και η Ρωσία;;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για turkey vs syria war VOX ATLAS

Ο Ερντογάν απειλεί τη Συρία με στρατιωτική δράση εναντίον της Assad κι αυτό ως μέσο εκβίασης στο λιβυκό που παράλληλα διαπραγματεύεται αφού έμμεσα πλην σαφώς καταλογίζει στον υπ. αρ σύμμαχο της Συρίας τη Ρωσία ότι άφησε τον Χαφτάρ που είναι επιρροή της να φύγει χωρίς να υπογράψει την εκεχειρία για τη μη πτώση της Τρίπολης και του GNA. Από την άλλη φαίνεται πως δεν πήγε καλά για Τουρκία η τριμερής ρωσο-συρο-τουρκική στη Μόσχα με επικεφαλή ΜΙΤ Hakan Fidan και αρχηγό Εθνικής Ασφάλειας Συρίας Ali Mamlouk αφού η συριακή πλευρά επέμεινε στην ολοσχερή απόσυρση τουρκικού στρατού κατοχής. Το εγχείρημα διπλής πραάλληλης διαπραγμάτευσης του Ερντογάν ως αντ΄αυτού ΝΑΤΟ/ΗΠΑ με ρωσική πλευρά στη βάση Τρίπολη αντί Ιντλίμπ στέφθηκε με αποτυχία καθώς η Ρωσία δεν φαίνεται να κάνει βήμα πίσω δια των συμμάχων της και στα 2 αυτά μέτωπα έναντι των αμερικανοτουρκικών συμφερόντων.

Ο Ερντογάν δήλωσε: “400.000 Σύριοι που εκτοπίστηκαν από το Idlib πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Αν είναι απαραίτητο θα σταματήσουμε τις απόπειρες του καθεστώτος να σπάσει την κατάπαυση πυρός στην πόλη μας. Ο καθένας πρέπει να δει ότι δεν αστειευόμαστε θα κάνουμε ό,τι λέμε.” Δια αυτών των δηλώσεων ο Τούρκος Πρόεδρος ουσιαστικά τονίζει πως θα βάλει τέλος στην παραβίαση εκεχειρίας από συριακής πλευράς στο Ιντλίμπ αν κριθεί απαραίτητο. Το μόνο που ξεχνάει ηθελημένα είναι ότι στο Ιντλίμπ επιχειρεί με καταστροφικά χτυπήματα κατά των τρομοκρατών του και η Ρωσία κι αυτό είναι σίγουρο πως θα το λάβει πολύ υπόψιν του πριν κάνει την παραμικρή κίνηση κατά Συρίας… Παράλληλα ο Ερντογάν εκτοξεύει στρατιωτική απειλή και για το Haftar της Λιβύης.
“Αν ο πραξικοπηματίας Haftar συνεχίσει να είναι εναντίον της νόμιμης λιβυκής κυβέρνησης και των αδελφών μας εκεί, δεν θα διστάσουμε να του διδάξουμε το μάθημα που του αξίζει”..

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός του ΓΕΣ Ιράν ο στρατηγός Hossein Salami στη συνάντηση που είχε στην Τεχεράνη με τον Πρωθυπουργό της Συρίας τόνισε: δεν θα εγκαταλείψουμε τη Συρία παρά μόνο όταν οι εχθροί θ΄αποσυρθούν από αυτή ολοσχερώς.Το Ιράν θα υποστηρίξει τη Συρία ως το τέλος.Ο στρατηγός μάρτυρας Soleimani ήταν ο αρχιτέκτονας της αμερικάνικης και ισραηλινής ήττας στην περιοχή.

dimpenews.com

One thought on “ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ.ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΑΣΑΝΤ,ΧΑΦΤΑΡ. Ερντογάν: θ΄αναλάβουμε στρατιωτική δράση κατά Συρίας αν δεν σταματήσει τις παραβιάσεις εκεχειρίας στο Ιντλίμπ…”KOΨΕ ΚΑΤΙ” ”ΧΑΛΑΡΩΣΕ” Μήπως ξεχνάει ότι σε αυτό το μέτωπο πρωτοστατεί εναντίον του και η Ρωσία;;;;

Comments are closed.