Η Αθήνα σηκώνει το γάντι σε Τουρκία,Βερολίνο.. Tο Βερολίνο πέταξε έξω την Αθήνα επικίνδυνα από τη διπλωματική σκηνή.Η Αθήνα πάει στην πρώτη γραμμή κατά Τουρκίας στο πλευρό Χαφτάρ γιατί κατάλαβε έστω αργά ότι οι δυτικοί την έχουν για σκότωμα…

Η Αθήνα σηκώνει το γάντι στην Τουρκία και στο Βερολίνο.. Tο Βερολίνο πέταξε έξω την Αθήνα από τη διπλωματική σκηνή πράγμα πολύ επικίνδυνο.Η Αθήνα μόνη της πλέον πάει στην πρώτη γραμμή κατά Τουρκίας στο πλευρό Χαφτάρ γιατί κατάλαβε έστω αργά ότι οι δυτικοί την έχουν για σκότωμα…

Στην Αθήνα έφθασε ο στρατάρχης Χαφτάρ με άκρα μυστικότητα.. Το αεροσκάφος του προσγειώθηκε στις 20:31 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος δυο 24ωρα μετά τη συνάντηση της Μόσχας και τρία 24ωρα πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, την Κυριακή. Αυτή την ώρα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον ΥΠΕΞ. Ο Khalifa Haftar έφθασε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει συζητήσεις με Έλληνες διευθύνοντες υπέρ μιας ειρηνικής λύσης στη λιβυκή κρίση ακριβώς πριν τη συμμετοχή του στο Βερολίνο. (AFP) Δένδιας σε Χαφτάρ: Η Ελλάδα δεν ζητά κάτι, θέλουμε ειρήνη στην Λιβύη

”Ο Χαλίφα Χαφτάρ, θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα φρουρούμενος από ΕΚΑΜ, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική. Απόψε θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια, στο ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος, μόλις αφιχθεί από το Ελ. Βενιζέλος.

Το πρωί θα συναντηθεί επισήμως με τους Ν. Δένδια και Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον υπ. Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.” αναφέρει ο ελληνικός τύπος..O Λίβυος στρατάρχης θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Image


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha είχε προϊδεάσει νωρίτερα, πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου. Και κατά πληροφορίες αναφέρονταν ακριβώς στην επίσκεψη Χαφτάρ.

O Χαφτάρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Image

Που σημαίνει ή ότι η Ελλάδα παίζει το χαρτί της σχετικά μυστικής διπλωματίας για τη Δύση γι αυτό έμεινε πίσω δεν την κάλεσαν οι δυτικοί οικοδεσπότες για να είναι πιο ευέλικτη δύναμη διπλωματικά και να δύναται ως τρίτη δύναμη κι ασφαλιστική δικλείδα των δυτικών να προβεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες ή ότι η Αθήνα μετά το φιάσκο των επίσημων συμμαχιών της και τον αποκλεισμό της ρίχνει το τελευταία χαρτί κίνηση απόγνωσης κι ότι βγει. Υπάρχει μια τρίτη περίπτωση που δεν αποκλείει τη δεύτερη ο Χαφτάρ να είναι ο αγγελιαφόρος Πούτιν για Λιβυκό κι έμμεσα για ελληνοτουρκικά αφού πλέον άπτονται και να κομίζει τελεσίγραφο ανοίγματος ρωσικής διπλωματίας προς Αθήνα αφού ο Χαφτάρ έφυγε από Μόσχα γιατί ουσιαστικά η Μόσχα τον θέλει απόλυτο κυριάρχο δηλ. είναι αυτός που εφαρμόζει την κατά γράμμα πολιτική της ενώ η Ρωσία για να διατηρήσει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο επίσημα εμφανίζεται διαλλακτική…O Putin ήταν σαρωτικός βγάζει έξω τον μετριοπαθή Μεντβέντεφ άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του με δυτικό προφίλ και δείχνει ότι πάει σε λύσεις πιο σκληροπυρηνικές καθώς προμηνύονται γεγονότα…..

Ηλίου φαεινότερο πως διαμορφώνεται όχι στα χαρτιά πλέον κoινό μέτωπο κατά Τουρκίας με LNA. Tο Βερολίνο πέταξε έξω την Αθήνα από τη διπλωματική σκηνή πράγμα πολύ επικίνδυνο.Η Αθήνα μόνη της πλέον πάει στην πρώτη γραμμή κατά Τουρκίας στο πλευρό Χαφτάρ γιατί κατάλαβε έστω αργά ότι οι δυτικοί την έχουν για σκότωμα…

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα σηκώνει το γάντι στον Ερντογάν..Τώρα όλα είναι ανοιχτά..

Η Αθήνα θα ήταν πιο σεβαστή από τον διπλωματικό της αντίπαλο τη Δύση αν πρώτη είχε καλέσει το Χαφτάρ…δεν το έπραξε ενώ είχε το απόλυτο έννομο συμφέρον με τα γνωστά αποτελέσματα την πλήρη απομόνωσή της που σημαίνει σε δίνω βορά στον υπαρκτό εχθρό Τουρκία.

Image
Image

Είναι εμφανές ότι η Αθήνα έλαβε το μήνυμα και περνά έστω και ετεροχρονισμένα στην αντεπίθεση και δημοσιοποιεί το ρήγμα με δυτικό στρατόπεδο ενώ όμως κατ΄ουσίαν όλη η χώρα έχει γίνει κατά κυριολεξίαν στρατόπεδο της Δύσης..κάπως οξύμωρο …έστω..

Ο LNA του Χαφτάρ υποστηρίζεται από Ρωσία,Αίγυπτο, Γαλλία, ΗΑΕ..

Image

dimpenews.com