Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στόχευσε Τούρκους εργολάβους κοντά στο Μογκαντίσου στη Σομαλία.ΦΩΤΟ

Image

Από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος επλήγησαν Τούρκοι εργολάβοι εκρήγνυται κοντά στο Μογκαντίσου στη Σομαλία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο Afgoye, περίπου τριάντα χιλιόμετρα BΔ από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, δήλωσε η αστυνομία στο Reuters. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για απώλειες λόγω του συμβάντος.

Μια βόμβα αυτοκινήτων εξερράγη στα περίχωρα του Μογκαντίσου της Σομαλίας, με στόχο μια ομάδα Τούρκων εργολάβων, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγές από την αστυνομία.Και τα τουρκικά μέσα μεταφέρουν την είδηση όπως το TRT.. Η έκρηξη στόχευε μια (εφορία;) στο νότο της πρωτεύουσας αναφέρει ο ανταποκριτής του Anadolu αλλού γίνεται αναφορά σε restaurant όπου ήταν οι Τούρκοι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες από την ισχυρότατη έκρηξη.

Image

Η αστυνομία δήλωσε στα μίντια πως ένα όχημα επανδρωμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε μέρος όπου Τούρκοι μηχανικοί και αστυνομικοί Σομαλοί γευμάτιζαν.

Ο αστυνομικός Nur Ali από το Afgoye, όπου συνέβη το περιστατικό, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Image

Μια πρώτη αναφορά κάνει λόγο για 9 τραυματίες. Ο πρέσβης Τουρκίας Yılmaz δήλωσε: “υπάρχουν τραυματίες δεν έχουμε πληροφορίες για νεκρούς.” H Πρεσβεία Τουρκίας στη Somalia αποκάλυψε τελικά ότι 11 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση και μεταξύ αυτών οι 3 ήταν Τούρκοι πολίτες αναφέρει η Hurriyet.

Image

dimpenews.com