Ο συριακός στρατός στα 500μ από το Maarat al Numan το μεγαλύτερο οχυρό της HTS/Al Nusra στο Ν Ιντλίμπ.

Mόλις 500μ χωρίζουν το συριακό στρατό πλέον από την πόλη Maarat Al-Numan το μεγαλύτερο οχυρό των τρομοκρατών της HTS/Al Nusra στο νότο του Ιντλίμπ. Ο SAA προελαύνει ταχύτατα κι απελευθέρωσε και τα χωριά Maar Shamshah κι Al-Tarmah.
Πραγματοποίησε το Σάββατο και νέα πρόοδο αφότου έθεσε υπό τον έλεγχό του τη ζώνη του Tal Mans, και πλέον απέχει σ΄απόσταση αναπνοής από το Ma’rat al-Numan και τον αυτοκινητόδρομο n ° 5.

Το < SANA > ανέφερε πως μονάδες του στρατού καθάρισαν το χωριό Tal Mans από τρομοκράτες για να μειώσουν την κλιμάκωση από πλευράς τζιχαντιστών και εκδίωξαν και τα κατάλοιπά τους προς την κοιλάδα Wadi al-Dhaif.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο RT ότι το Σάββατο ο συριακός στρατός ανέκτησε το βράδυ Σαββάτου το χωριό Maar Shamshah κι υπογράμμισε πως πλέον αυτός δεν απέχει παρά μόλις 500μ από το Maarat al-Numan.

Ο SAA έθεσε υπό των πυρών του τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M5, που διασχίζει το Ma’ar Shamshah.Νωρίτερα έφθασε στην περιφέρεια της πόλης Maarat al-Numan αφού ανέκτησε το Talmenes, στα Ανατολικά του Maar Shamshah.

dimpenews.com