Ο συριακός στρατός έπληξε με 40 όλμους το τούρκικο παρατηρητήριο στο Sher Maghar μεταξύ Χάμα/Ιντλίμπ.

O συριακός στρατός έπληξε το τουρκικό παρατηρητήριο στο Sher Maghar με 40 όλμους πυροβολικού σ΄απάντηση της στόχευσης του στρατιωτικού αεροδρομίου,ελικοδρόμιου για την ακρίβεια στο Jub Ramleh στο βορρά της επαρχίας της Hama. Το Sher Maghar είναι στην πεδιάδα της Al-Ghab στα όρια Χάμα και Ιντλίμπ. Mέσα της αντιπολίτευσης ανέφεραν πως προηγουμένως ακούστηκαν εκρήξεις από το ελικοδρόμιο στη ΒΔ Χάμα που στοχεύθηκε από τον τούρκικο στρατό που βρίσκεται στο “Sher Maghar”…..

Nωρίτερα την Τρίτη ορισμένες ρουκέτες που πυροδότησαν οι τρομοκράτες έπεσαν στην περιοχή της Jub Ramla ενώ αντιαεροπορικά του Συριακού Αραβικού Στρατού αναχαίτισαν drone τρομοκρατών κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Jub Ramleh στην ύπαιθρο Hama.

Άλλα παρατηρητήρια του τούρκικου στρατού που είναι αυτή την περίοδο περικυκλωμένα από το συριακό στρατό είναι Morek (από Αύγουστο 2019), Surman (από 23 Δεκέμβρη), και τώρα και το Hich/Maar Heitat.

Η κατάσταση στο Idleb εξελίσσεται αναμφίβολα υπέρ του συριακού στρατού που κατόρθωσε τις τελευταίες μέρες ν΄ανακτήσει τον αυτοκινητόδρομο M4 που ενώνει Χαλέπι-Λατάκια αφού απελευθέρωσε Maarat al-Nouman και Nayrab.

dimpenews.com