Μόρια/Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής: το μεταναστευτικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόρια"

Εξέγερση στα Μόρια στη Μυτηλήνη.. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Σε μια πρώτη ανάγνωση υπεραπλουστευμένης εκδοχής πρόκειται για μια ακόμη κλασική περίπτωση διαμαρτυρίας που σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης και την διεκδίκηση αιτημάτων για βελτίωση του στάτους των ατόμων και τ΄ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο όταν σ΄ένα νησί όπως η παραμεθόρια Λέσβος ο αριθμός των μεταναστών είναι 25.000 – 35.000 τότε ειπισέρχονται κι άλλες παράμετροι που οφείλουν κατά προτεραίοτητα και με τη διαδικασία του επείγοντος να εξεταστούν.

Οι 35.000 μετανάστες τότε υπό μια άλλη οπτική παύουν να είναι μόνον πρόσφυγες αλλά οιωνοί ή και de facto έποικοι….Παύουν να υπολογίζονται μόνον ως πρόσφυγες αλλά πρέπει να θεωρηθούν κι ως έχουν δηλ. ως μια ακόμη νεοσυσταθείσα πολυπληθής μουσουλμανική μειονότητα στην πλέον ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της ελληνικής επικράτειας….

Παραμονές της προδιαγεγραμμένης ελληνοτουρκικής σύρραξης θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα σενάρια που ενδεχομένως να πυροδοτήσουν την τουρκική προκλητικότητα και επεκτατική διάθεση.

Είναι μαθηματικά εξακριβωμένο ότι η Τουρκία μετά την ήττα της στη Συρία και το αδιέξοδο στο λιβυκό ίσως επιχειρήσει να δοκιμάσει την τύχη της σε ανοιχτά διαιωνιζόμενα μέτωπα όπως το ελληνικό ή κυπριακό.

Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής.

Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής. Αν δεν είναι η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ, οι θαλάσσιες οριοθετήσεις,το αέριο/πετρέλαιο θα χρησιμοποιήσει την τακτική που έπαιξε σε Κύπρο, Συρία, Λιβύη….Θ΄αντιδράσει ως αυτόκλητη εγγυήτρια δύναμη για μουσουλμανική δοκιμαζόμενη μειονότητα σε τρίτο κράτος επιχειρώντας εισβολή…Στην Κύπρο ήταν η τουρκική μειονότητα, στη Συρία οι Τουρκμένοι και στη Λιβύη οι απόγονοι των Οθωμανών ως κι αυτό διατυπώθηκε….Στη Μυτιλήνη οι 35.000 μουσουλμάνοι αποτελούν καθεστώς είναι πλέον μια αδιαφειλονίκητη ”μειονότητα” και το πιο επικίνδυνο είναι ότι εμφανίζεται κι ως μια καταπιεσμένη ”μειονότητα”.

Οι εξεγέρσεις τους είναι ίσως ένα στάδιο πριν το ξεσηκωμό. Όταν αυτοί που σήκωσαν την τρίστερη σημαία της συριακής αντιπολίτευσης στη Μόρια σηκώσουν το τούρκικο μπαϊράκι την τούρκικη σημαία του ξεσηκωμού πάντα στο πλαίσιο ”για ανθρώπινα δικαιώματα” και έχουν 2 με 3 ή και περισσότερους νεκρούς σ΄επεισόδια με αρχές θα έχει σημάνει η αντίστροφη μέτρηση η νομιμοποίηση όπως τη θεωρεί η Τουρκία για να διαδραματίσει την προστάτιδα δύναμη… όπως στη Συρία… Θα βαπτίσει μια επιχείρηση και θα σπεύσει εις βοήθεια των αναξιοπαθούντων μουσουλμάνων της Λέσβου..ιερός αγώνας, ένα ακόμη τζιχάντ του Ερντογάν….

Είναι εύκολο να επιτευχθεί η αποσυμπίεση και να εξουδετερωθεί στην πράξη το πλάνο Β Ερντογάν. Διανέμεις ανά 1000 τους 30.000 σε 30 νομούς τη χώρας αποκλείοντας τις παραμεθόριες και τα μητροπολητικά κέντρα Αθήνα,Θεσσαλονίκη. Ο μόνος πραγματικά πατριωτικός στόχος του Υπ. Εσωτερικών θα πρέπει να είναι ουδείς μετανάστης έποικος ή μέλος μειονότητας σε Μυτιλήνη..Εκκένωση τώρα. Το ίδιο σχέδιο αποσυμφόρησης θα πρέπει ν΄ακολουθηθεί και στα λοιπά νησιά που συστενάζουν….

Από την άλλη τ΄ανοιχτά σύνορα στο Αιγαίο στο όνομα του μεταναστευτικού δημιουργεί αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα.

Τα σύνορα της Ελλάδας δεν αποτελούν και σύνορα της ΕΕ όπως είχαν υποσχεθεί στο λαό. Που ήταν η Europol ,η Frontex ή ο Ευρωπαϊκός στρατός;;;

Το ΝΑΤΟ παρά την υποσχεσιολογία ήταν απλός παρατηρητής την ώρα που έπεφταν τα σύνορα χώρας μέλους του πλήρης αδράνεια ενώ υπάρχει απειλή εθνική ασφάλειας….

Η Ελλάδα με την τακτική των ανοιχτών συνόρων έχει πλέον υποθηκεύσει την εσωτερική της ασφάλεια.

Το οικονομικό όφελος κάποιων ιδιωτών κι ΜΚΟ υποθήκευσε το δημόσιο συμφέρον…

Η Ελλάδα τόσο με την Αλβανία όταν άνοιξε τα σύνορα όσο και στο Αιγαίο αποδείχθηκε ανοχύρωτη χώρα λόγω πολιτικής βούλησης καταστρατηγώντας το εθνικό συμφέρον. Ανοιχτά σύνορα προβλέπονται για ελεύθερη διακίνηση πολιτών σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μεταξύ χωρών ΕΕ. Ωστόσο υπήρξε άτυπη διεύρυνση της Συνθήκης με τη συγκατάθεση και υποκίνηση της ΕΕ που πλήρωνε αδρά γι αυτό υπό τη μορφή κονδυλίων και επιχορηγούμενων προγραμμάτων για μεταναστευτικές ροές…..

Οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον πολιτικό κόσμο που χειρίστηκε την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και το στρατό που έχει ταχθεί να διαφυλάττει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.. Ωστόσο τα σύνορα αποδείχθηκαν κέντρο διερχομένων 1.000.000 αταυτοποίητων προερχομένων από εμπόλεμες ζώνες όπου περίσσεψαν τα εξτρεμιστικά στοιχεία.

Επειδή κάποιοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα καλό είναι στην εξαγωγή συμπερασμάτων να συμπεριληφθεί κι η αναξιοπιστία ως προς την αποστολή του , του στρατεύματος……

Μπορεί να ηχεί ως πολιτικός αμοραλισμός στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά αν αρχικά σκοτώνονταν 10 ή 20 άτομα που θα επιχειρούσαν βίαια να καταλύσουν την εθνική κυριαρχία δια της παράνομης διέλευσης αυτό θα είχε σώσει ως δόγμα αποτροπής τους δεκάδες χιλιάδες που πνίγηκαν στο Αιγαίο επιχειρώντας να το διασχίσουν παρανόμως….Αυτή η εξέλιξη δεν θα ήταν εξόχως πιο ανθρωπιστική από το ”ελληνικό όνειρο ” που ναυάγησε και έπνιξε στο αίμα τη Μεσόγειο;;; Mαξιμαλισμός ή πραγματισμός……….

Όλοι οι πολυπληθείς καταυλισμοί της ISIS στη Β Συρία έχουν περισσότερα γυναικόπαιδα παρά μάχιμους γιατί πρόκειται για οικογένειες τζιχαντιστών οπότε η σκηνή με τη μωρομάνα δεν είναι πανάκεια υπό αυτούς τους όρους……

Καλό κι αγαθό το επιχείρημα κατάργησης συνόρων σε διεθνιστικό πλαίσιο όσο καλή είναι και η ειρήνη σαν αίτημα παγκοσμίως. Η εγχώρια ουτοπική τοποθέτηση δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται και να εργαλειοποιείται για επεκτατισμό άλλης χώρας, να στρώνεις δηλ το χαλί στους αυριανούς κατακτητές μέρους της επικράτειας…. Υπάρχει και η πολιτική ουτοπία θεμιτό να την πρεσβεύει κανείς, ηθικό αν θες αλλά καθίσταται επικίνδυνη όταν επιχειρείς να την εφαρμόσεις γιατί πολιτική είναι οι συνθήκες, οι συγκυρίες, το διεθνές και τοπικό περιβάλλον. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Δύση υποκίνησε εξόπλισε χρηματοδότησε τον εμφύλιο στη Συρία αποτέλεσμα 1.000.000 νεκροί.

Στην εποχή των υβριδικών πολέμων και των ασύμμετρων απειλών στην εποχή των πολέμων των αταυτοποίητων και των μετακινούμενων τζιχαντιστών με τελευταίο κρούσμα τη Λιβύη η χαμένη αθωότητα του διαβρωμένου στον υπό του όρους καπιταλισμού, ανθρωπισμού με διαχειριστές τις ”Μη Κερδοσκοπικές” ΜΚΟ φαντάζει αφελές και εγκληματική αμέλεια ο καθαγιασμός και καθοσίωση του μεταναστευτικού….Ο πολυμήχανος Οδυσσέας μεταμορφώθηκε για πάντα σε ακάθαρτο κατά το ισλάμ χοίρο από την Κίρκη της Δύσης;;;

ΥΓ. ο όρος πρόσφυγες είναι αμφισβητούμενος στην περίπτωση αυτή καθώς πρόσφυγες είναι αυτοί που καταφεύγουν σε μια χώρα υποδοχής αναζητώντας ένα καταφύγιο. όλοι ανεξαιρέτως όσοι εγκαταστάθηκαν στη Μυτιλήνη δεν είναι πρόσφυγες με την πρωταρχική σημασία του όρου πρόσφυγες ήταν στην Τουρκία όταν κατέφυγαν από τη Συρία. Στην Ελλάδα ήρθαν ως επαναπροωθούμενοι από χώρα ασφαλή που είναι η Τουρκία…..Πρόσφυγας είναι ο ικέτης που καταφεύγει σε χώρο που του προσφέρει προστασία. Αυτή η χώρα όπου κατέφυγαν ως πρόσφυγες ήταν η Τουρκία από εκεί και πέρα επιλέγουν συνειδητά δεύτερη ή τρίτη χώρα να περάσουν ενώ προέρχονται πλέον από μη εμπόλεμη ζώνη, οπότε είναι πλέον νομάδες ή μετακινούμενοι πληθυσμοί αλλά όχι πρόσφυγες…..Πρόσφυγες ήταν στην Τουρκία στην Ελλάδα ήρθαν ως παράνομοι μετανάστες….

Ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας διεκδικεί με συνεχείς δηλώσεις του την αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου που σημαίνει πως η Τουρκία έχει βλέψεις σε αυτά. Το να δημιουργείς ισχυρούς μουσουλμανικούς θύλακες μ΄εποίκους στο Αιγαίο και να γκριζάρεις από μόνος σου ζώνες ολόκληρες ισοδυναμεί με παραχώρηση πλεονεκτήματος στον τουρκικό επεκτατισμό. ….

dimpenews.com

3 thoughts on “Μόρια/Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής: το μεταναστευτικό.

    1. 2 σχόλια:
      1ον) ” Διανέμεις ανά 1000 τους 30.000 σε 30 νομούς τη χώρας αποκλείοντας τις παραμεθόριες και τα μητροπολητικά κέντρα Αθήνα,Θεσσαλονίκη”
      Η λύση ,ΔΕΝ είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η προώθηση-εγκτάσταση (= DEFACTO εποικισμος!) των λαθρο-εισβολέων (αποτελούμενων κατά 99% 3κοσμικών ισλαμοτυχοδιωκτών και ληστοσυμμοριτών του isis ) στην ενδοχώρα, παρα μόνον η ΑΜΕΣΗ μετακίνηση σε ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ξερονησια (ιδιαίτερα ξερονήσια που έχουν ΗΔΗ δομές και κτήρια από την εποχή που στέλναν αριστερούς και αντιφρονούντες μπορούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ να χρησιμοποιηθούν) και ταχεία επαναπροωθηση από κει που’ρθαν!

      2ον) “…κέντρο διερχομένων 1.000.000 αταυτοποίητων προερχομένων από εμπόλεμες ζώνες ”
      Ποιοι… “προερχόμενοι από εμπόλεμες ζώνες;”
      ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, το 99% των ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ προέρχονται από 3κοσμικα ΙΣΛΑΜΙΚΑ κράτη, όπως πακιστάν, αφγανιστάν, μπαγκλαντές, αλγερία, νηγηρία, όπου 10ΔΕς ΜΚΟ του σόρος κυριολεκτικά ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ, ΟΡΔΕΣ ΝΕΑΡΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (εξού και η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ συμπεριφορά τους, με συνεχείς διαμάχες και συμπλοκές μεταξύ τους, αλλά ακόμα και απέναντι στις δυνάμεις ασφαλείας!)

      Liked by 1 person

      1. προτεινετε την κατάληψη των βραχονισήδων τότε γιατί γίνεται πολύ λόγος από όλους για μια βραχονησίδα τα Ίμια;;oι βραχονησίδες δεν είναι μέρος της επικράτειας;;
        ισχυρίζεστε ότι δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες..δείτε λίγο το χρονολόγιο των εισροών συμπίπτει απολύτως με συριακό εμφύλιο προηγουμένως δεν υπήρχε πρόβλημα.
        από που τεκμιριώνεται ότι οι π.χ Αφγανοί Πακιστανοί που ήλθαν από Τουρκία στη Μυτιλήνη ή στη Σάμο δεν συμμετείχαν ως μέρος του διεθνούς τζιχάντ των 100.000 ξένων που συμμετείχαν στο συριακό πόλεμο;;;αεροπορικώς ήρθαν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα ότι ήρθαν από Καμπούλ με απευθείας πτήση ή από Ισλαμαμπάντ ΟΧΙ επομένως από Τουρκία ήρθαν όταν έπεσε το συριακό μέτωπο ναι αυτές οι εθνικότητες και πολλές άλλες πολέμησαν στο συριακό ”εμφύλιο”….
        εννοείται ότι η επαναπροώθηση στις χώρες από τις οποίες προέρχονται πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα. Το μέτρο της ισόρροπης εκκένωσης τους προς ενδοχώρα θα είναι προσωρινό για να σωθεί το νησί και να μην χρησιμοποιηθεί προβοκατόρικα από τουρκικό παράγοντα που εναγωνίως αναζητεί και κατασκευάζει αφορμές…..

        Like

Comments are closed.