Άμεσα αντίποινα.Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν βάση του τουρκικού στρατού στο Ν Ιντλίμπ.Πολλοί στρατιώτες νεκροί και τραυματίες…

Άμεσα αντίποινα.Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τουρκική βάση (TSK) κοντά στο χωριό Kaminas στο Νότο του Ιντλίμπ όπου καταρρίφθηκε από τον τουρκικό στρατό το συριακό ελικόπτερο ΜΙ17 κι ακολούθησε η βεβήλωση των νεκρών πιλότων από την αλ Νούσρα (HTS). Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες.

Toυρκικά ελικόπτερα εισέρχονται στο συριακό εναέριο χώρο και κατευθύνονται προς το τουρκικό παρατηρητήριο/βάση που βομβάρδισε ανηλεώς η ρωσική αεροπορία για να εκκενώσουν νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες…

Προηγουμένως το συριακό ΓΕΣ κατήγγειλε ότι το τούρκικο καθεστώς συνεχίζει να εντατικοποιεί τις επιθετικές δράσεις του κατά του συριακού εδάφους καταπατώντας το διεθνές δίκαιο και την αρχή της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Το τούρκικο καθεστώς εξαπέλυσε νέα στρατιωτική δύναμη και εντατικοποίησε την επίθεσή του εναντίον αστικών ζωνών και στρατιωτικών θέσεων ανέφερε.

Το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως στοχεύθηκαν 115 στόχοι του συριακού στρατού και καταστράφηκαν οι 101 ως αντίποινα για το θάνατο των 5 Τούρκων στρατιωτών αναφέρει το Reuters.


dimpenews.com