ΝΑΤΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ή ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ/ O Akar καλεί το ΝΑΤΟ να επέμβει.Oι ΗΠΑ με δακρύβρεχτο twitter του Pompeo για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο Ιντλίμπ συμπαρατάσσεται στο πλευρό της ΝΑΤΟ-ικής της συμμάχου Τουρκίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Turkey usa vs russia

Oι ΗΠΑ με δακρύβρεχτο twitter του Pompeo για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο Ιντλίμπ συμπαρατάσσεται στο πλευρό της ΝΑΤΟ-ικής της συμμάχου Τουρκίας.Τι λείπει;ένα αντίστοιχο μήνυμα από το ελληνικό Υπ. Άμυνας που θα οδύρεται για το χαμό των Τούρκων ”ηρώων” και θα συμπλέει με την σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Το τοπίο ξεκαθαρίζει ο πόλεμος στη Συρία ήταν πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας επί συριακού εδάφους γι αυτό ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη με πόνο καρδιάς ”δεν θέλουμε την απομόνωση της Τουρκίας δεν θέλουμε να της προκαλέσουμε ασφυξία” ποιας; της Τουρκίας που διεκδικεί Ανεξάρτητη Δ Θράκη, σύσσωμο το Αιγαίο και προσάρτηση όλης της Κύπρου.Την ίδια ώρα συμμετέχει όμως με ΕΕ/HΠΑ στην απομόνωση του συριακού κράτους με κλειστές πρεσβείες και συμβάλει στην ασφυξία του συριακού λαού συνεργώντας στο γενοκτόνο εμπάργκο αλλά και στις κυρώσεις….

Όμως αυτή η πολιτική του χαμαιλεόντος που επέλεξε η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν θα της βγει σε καλό, αφού υπακούοντας στα κελεύσματα ΕΕ ΝΑΤΟ ΗΠΑ και για την αποσυμφόρηση Τουρκίας δέχθηκε να εποικιστούν με 50.000 μουσουλμάνους ( οι περισότεροι εμπειροπόλεμοι εξτρεμιστές) 5 παραμεθόρια νησιά της οδηγώντας στην θρακοποίηση του Αιγαίου. Όλα έχουν ένα τίμημα όταν δεν υπηρετείς εθνικά συμφέροντα αλλά συμφέροντα ξένων υπερδυνάμεων και Οργανισμών…

Ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ ο Mike Pompeo, ανακοίνωσε την Τρίτη σε δακρύβρεχτο twitter ότι η χώρα του είναι στο πλευρό της συμμάχου της Τουρκίας στο συριακό και έδωσε συλλυπητήρια για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής εισβολής που σκότωσε ο συριακός στρατός στον αγώνα του ν΄απελευθερώσει το Ιντλίμπ από την αλ Νούσρα (ΗΤS).

Στο tweet του ο Pompeo αναφέρει τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση στο Idlib.Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος Assad και Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν. Έστειλα τον Jim Jeffrey στην Άγκυρα να συντονίσει βήματα απάντησης γι αυτήν την επίθεση αποσταθεροποίησης.Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ.”

Ο Jeffrey, ο οποίος πήγε στην Άγκυρα, έκανε την πρώτη του δήλωση:

”Αντιμετωπίσαμε τη στρατιωτική απειλή κατά της συμμάχου μας Τουρκίας. Η απειλή αυτή προέρχεται από τη Ρωσία και τον Assad. Έχουμε μάρτυρες στον τομέα. Τα συλλυπητήριά μου. Θέλουμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση στην Άγκυρα και να την υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.”

H τουρκική επίθεση συμπίπτει με την αναθέρμανση τουρκο-αμερικανικών σχέσεων και την αποστολή του Jim Jeffrey στην Άγκυρα.Επίσης οι ΗΠΑ δίνουν μπόνους στην Τουρκία αφού το OFAC / Γραφείο ελέγχου ξένων περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ αποχαρακτηρίζει φυσικά πρόσωπα Τούρκους αξιωματούχους και οντότητες από κυρώσεις π.χ τον Υπ. Άμυνας Ακάρ, το Υπ. Άμυνας και το Υπ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τουρκίας:

Ως εκ τούτου, τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα σε περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών των ακόλουθων προσώπων απελευθερώνονται και τα πρόσωπα αυτά δεν υπόκεινται πλέον στις διατάξεις αποκλεισμού του τμήματος 1 (α) του Ε.Ο. 13894.
AKAR, Hulisi, Τουρκία. DOB 1952; POB Kayseri, Τουρκία. Φύλο Αρσενικό (άτομο) [SYRIA-EO13894].

AKAR, Hulisi, Turkey; DOB 1952; POB Kayseri, Turkey; Gender Male (individual) [SYRIA-EO13894].

Designated pursuant to section 1(a)(i)(B) of Executive Order 13894, for being a current or former official of the Government of Turkey.

2. DONMEZ, Fatih, Turkey; DOB 1965; POB Bilecik, Turkey; Gender Male (individual) [SYRIA-EO13894].

Designated pursuant to section 1(a)(i)(B) of Executive Order 13894, for being a current or former official of the Government of Turkey.

3. SOYLU, Suleyman, Turkey; DOB 21 Nov 1969; POB Istanbul, Turkey; Gender Male (individual) [SYRIA-EO13894].

Designated pursuant to section 1(a)(i)(B) of Executive Order 13894, for being a current or former official of the Government of Turkey.

Entities

1. REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF NATIONAL DEFENCE, Ankara, Turkey [SYRIA-EO13894].

Designated pursuant to section 1(a)(i)(C) of Executive Order 13894, for being a subdivision, agency, or instrumentality of the Government of Turkey.2. REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF NATIONAL DEFENCE, Ankara, Turkey [SYRIA-EO13894].

REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF ENERGY AND NATURAL RESOURCES, Ankara, Turkey [SYRIA-EO13894].

Dated: February 5, 2019.

Andrea M. Gacki,

Director, Office of Foreign Assets Control.

[FR Doc. 2020-02575 Filed 2-7-20; 8:45 am]

BILLING CODE 4810-AL-P

Ο συριακός στρατός από την πλευρά του ελέγχει για α΄φορά από την αρχή του πολέμου το νευραλγικό αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει Δαμασκό με Χαλέπι..

ΝΑΤΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ή ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Yπ. Άμυνας Τουρκίας Akar:

Καλούμε το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη να παράσχουν σοβαρή και συγκεκριμένη υποστήριξη για να σταματήσουν την επίθεση του καθεστώτος Assad στην επαρχία Idlib.

Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ η Kay Bailey Hutchison:

Η δολοφονία των Τούρκων στρατιωτών είναι απαράδεκτη. Πρέπει να απαντήσουμε σκληρά σε αυτές τις επιθέσεις που υποστηρίζονται από το καθεστώς της Συρίας και τη Ρωσία. Το καθεστώς υπερέβη την γραμμή με τις επιθέσεις αυτές. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα υποστηρίξουμε τη συμμαχία μας με την Τουρκία.

dimpenews.com