Άρχισε η ένοπλη εξέγερση στο συριακό Βορρά κατά του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ: ένοπλη σύρραξη κατοίκων και Αμερικανών…


Εξαγριωμένοι κάτοικοι σε περιοχή της Hassakah στη ΒΑ Συρία ήρθαν σ΄ένοπλη συμπλοκή με κομβόι του αμερικάνικου στρατού κατοχής.

8 στρατιωτικά οχήματα του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ ενώ εγκατέλειπαν το χωριό Khirbet Ammo, δέχθηκαν επίθεση με λιθοβολισμό από εξαγριωμένους κατοίκους που έσπασαν 2 οχήματα.
Μετά τη δολοφονία ενός τοπικού υποστηρικτή της συριακής κυβέρνησης που φέρεται να ήταν και ανήλικος 14 ετών που διαμαρτυρήθηκε για το πέρασμα της στρατιωτικής φάλαγγας των ΗΠΑ μέσω ενός Συριακού σημείου ελέγχου οι κάτοικοι πήραν τα όπλα και με αυτόματα έβαλαν κατά των Αμερικανών κατακτητών της γης τους και ληστών των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών…

Οι κάτοικοι κατάφεραν να πάρουν και να υποστείλουν την αμερικάνικη σημαία σύμβολο κατοχής στο συριακό Βορρά και να την υποστείλουν….

Σύμφωνα με άλλες πηγές οι εξεγερμένοι είναι Σύριοι κουρδικής καταγωγής….Tα επεισόδια άρχισαν όταν οι κάτοικοι στο ανατολικό Qamishli, μπλόκαραν τη διέλευση της περιπόλου των ΗΠΑ καθώς προσέγγιζε ένα σημείο ελέγχου της συριακής κυβέρνησης κοντά στο χωριό…

Ένας Σύριος κατέβασε την αμερικάνικη σημαία κατοχής πλησίασε άοπλος τους πάνοπλους πεζοναύτες και είπε :« America not good! τι κάνετε στη χώρα μας;;;;! »

Image

dimpenews.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s