Άρχισε η ένοπλη εξέγερση στο συριακό Βορρά κατά του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ: ένοπλη σύρραξη κατοίκων και Αμερικανών…


Εξαγριωμένοι κάτοικοι σε περιοχή της Hassakah στη ΒΑ Συρία ήρθαν σ΄ένοπλη συμπλοκή με κομβόι του αμερικάνικου στρατού κατοχής.

8 στρατιωτικά οχήματα του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ ενώ εγκατέλειπαν το χωριό Khirbet Ammo, δέχθηκαν επίθεση με λιθοβολισμό από εξαγριωμένους κατοίκους που έσπασαν 2 οχήματα.
Μετά τη δολοφονία ενός τοπικού υποστηρικτή της συριακής κυβέρνησης που φέρεται να ήταν και ανήλικος 14 ετών που διαμαρτυρήθηκε για το πέρασμα της στρατιωτικής φάλαγγας των ΗΠΑ μέσω ενός Συριακού σημείου ελέγχου οι κάτοικοι πήραν τα όπλα και με αυτόματα έβαλαν κατά των Αμερικανών κατακτητών της γης τους και ληστών των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών…

Οι κάτοικοι κατάφεραν να πάρουν και να υποστείλουν την αμερικάνικη σημαία σύμβολο κατοχής στο συριακό Βορρά και να την υποστείλουν….

Σύμφωνα με άλλες πηγές οι εξεγερμένοι είναι Σύριοι κουρδικής καταγωγής….Tα επεισόδια άρχισαν όταν οι κάτοικοι στο ανατολικό Qamishli, μπλόκαραν τη διέλευση της περιπόλου των ΗΠΑ καθώς προσέγγιζε ένα σημείο ελέγχου της συριακής κυβέρνησης κοντά στο χωριό…

Ένας Σύριος κατέβασε την αμερικάνικη σημαία κατοχής πλησίασε άοπλος τους πάνοπλους πεζοναύτες και είπε :« America not good! τι κάνετε στη χώρα μας;;;;! »

Image

dimpenews.com