Η ΕΕ με την απόφασή της να στείλει στόλο στην Α Μεσόγειο με πρόσχημα το λιβυκό θέλει να θέσει σε κλοιό τις ρώσικες βάσεις στη Συρία. Ποιος είναι ο αληθινός ρόλος των Rafale και Charles de Gaulle και ποιός ουσιαστικά κερδίζει από αυτόν….

Πανηγύρια στην Αθήνα και έξαρση εθνικού φρονήματος γιατί ”η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναπτύξει μια νέα ναυτική αποστολή στις λιβυκές ακτές με στόχο να εμποδισθεί η παράδοση όπλων στους εμπολέμους στη χώρα αυτή, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.” Και οι ελληνικές αρχές σπεύδουν να δηλώσουν με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας ότι δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή για να στείλουν ελληνικές φρεγάτες να συμμετάσχουν σε αυτή την αποστολή στην Αν. Μεσόγειο με πρόσχημα το λιβυκό….

Η απόφαση της ΕΕ για αποστολή ναυτικών δυνάμεων στη Λιβύη πρώτα από όλα είναι μια απόφαση που στόχο έχει να ενδυναμώσει την παρουσία των ΝΑΤΟ-ικών δυνάμεων στην περιοχή ώστε ν’ αυξηθεί η πίεση κατά των ρωσικών βάσεων στις μεσογειακές ακτές της Συρίας. Μια κίνηση που άλλωστε συνάδει με την συνεχείς καθημερινές πτήσεις αμερικάνικων κατασκοπευτικών από Σούδα και Σιγκονέλα που φτάνουν ως τη Λατάκια..Επομένως η απόφαση αυτή των Υπ. Εξ. της ΕΕ ευνοεί ως προς το συριακό και επομένως την ευρύτερη περιοχή το νο 1 σύμμαχο ΝΑΤΟ στην περιοχή την Τουρκία που αυτή την περίοδο έχει αυξήσει οριακά την όξυνση με την Συρία λόγω Ιντλίμπ. Από την άλλη είναι μια σαφής πίεση κατά Λιβάνου/Χεζμπολλά και λοιπών δυνάμεων που ενανντιώνονται στο δυτικό άξονα που θέλει να ελέγξει αποικιοκρατικά τη γειτονιά τους….

Κάποιοι στρέφουν τα μάτια στον κυπριακό ουρανό και κραυγάζουν για γαλλικά Rafale ”επιτέλους οι ουρανοί είναι δικοί τους” ήρθαν οι σωτήρες όμως η ανάγνωση είναι άλλη και η αποστολή τους είναι άλλη και όχι βέβαια η διασφάλιση της Κύπρου…Ρωσικές πηγές επισημαίνουν μέσα στο Φλεβάρη ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle εθεάθηκε όχι μακριά από τις στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας στο λιμάνι της Tartous.

 Το ρωσικό στρατιωτικό site « avia.pro » μεταφέρει πληροφορίες για γαλλο-ισραηλινή σύμπραξη κατά Συρίας αφού στις 9/2/20 οι «οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά F-16 που επιχειρούσαν από τον εναέριο Ν Λιβάνου, αλλά κι από τη Μεσόγειο». 

Λίγες ώρες νωρίτερα το ίδιο μέσο έδινε μια περίεργη προσέγγιση από το Charles de Gaule προς τις συριακές ακτές. «Το αεροπλανοφόρο κατευθύνθηκε προς συριακή ακτή απροειδοποίητα και με κρίσιμο τρόπο σαν για να επιτελέσει χτυπήματα εναντίον συριακού εδάφους. 18 μαχητικά -βομβαρδιστικά Rafale M βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο. Η Γαλλία υποστήριξε την ισραηλινή αεροπορία σε αυτά τα χτυπήματα κατά συριακού εδάφους;;;Kαι τελικά αυτός είναι ο ρόλος του αεροπλανοφόρου που με τυμπανοκρουσίες υποδέχεται ως ελευθερωτή ο ελληνικός πολιτικός κόσμος και τύπος;;;;

Όπως οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι Κούρδοι από ISIS για να εισβάλουν στη Β Συρία, όπως η Τουρκία εργαλειοποίησε την κουρδική παρουσία στα νότια σύνορά της για εισβάλει στη Συρία έτσι και η ΕΕ δηλ. οι χώρες του ΝΑΤΟ επωφελούνται από την λιβυκή διαμάχη για να εδραιωθούν στην καρδιά της Αν. Μεσογείου για να καταστήσουν ασφυκτικό τον κλοιό στην πολιορκούμενη από Τουρκία, Ισραήλ, ΝΑΤΟ/ ΗΠΑ Συρία και τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί.

Τώρα βέβαια η γαλλοκυπριακή σύμπλευση έχει κι άλλες ερμηνείες. Με την α΄πτήση Rafale πάνω από την Κύπρο εξωθήθηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά να προβεί σε αγορά εξοπλιστικών συστημάτων από Γαλλία μη ευκαταφρόνητου ποσού.

”Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune το υπουργείο άμυνας της Κύπρου υπέγραψε συμφωνία με την γαλλική εταιρεία MBDA ύψους περίπου 240 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιο για τους Mistral είναι ύψους 150 εκατ. ευρώ και για τους Exocet 90 εκατ. ευρώ.”

Παράλληλα η Λευκωσία είναι σε διαπραγμάτευση με την γαλλική εταιρεία Kership, για την αγορά δύο σκαφών ανοικτής θαλάσσης κόστους 75 εκατ. ευρώ.

Η Γαλλίδα Υπ. Άμυνας είναι στην Κύπρο αλλά η ματιά της είναι απέναντι στις ρωσικές βάσεις και στα κυπριακά ταμεία..…Άλλωστε η κ. Φλοράνς Παρλί το παραδέχθηκε σήμερα « η Κύπρος φιλοξενεί συχνά στα λιμάνια της το ναυτικό μας, και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό, ενώ συμμετέχει και στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων των αεροπλανοφόρων μας».Πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας που βρίσκεται στην περιοχή αναφέρει ο philenews.

Εν κατακλείδι αφού με βάση το σκεπτικό μας η γαλλική και εν γένει η προαναγγελθείσα ευρωπαϊκή ναυτική παρουσία σε Κύπρο ή ανοιχτά αυτής έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει άλλου είδους συμφέροντα τι διασφαλίζει την κυπριακή πλευρά ότι αυτές οι δυνάμεις αληθινά θα την συντρέξουν αν προκύψει θέμα με τον αντίπαλo μήπως και πάλι σκεφτούν το πολιτικό κόστος και παραμείνουν αμέτοχες;;;

dimpenews.com