Ο συριακός στρατός σκότωσε 12 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε 16. Το Yπ. Άμυνας Τουρκίας παραδέχεται 1 νεκρό κι 9 τραυματίες.

Βαρύ το κόστος για Ερντογάν στο Ιντλίμπ. To αντιπολιτευόμενο SOHR αναφέρει πως πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ανατολικά της πόλης Idlib και κάνει λόγο για 4 Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν και 7 που τραυματίστηκαν από συριακό στρατό. Tελευταίες πληροφορίες από τούρκικους λογαριασμούς μιλούν για μεγαλύτερες απώλειες. Mια απόπειρα του TSK να εξαπολύσει μια επίθεση ευρείας κλίμακας στις θέσεις συριακού στρατού βάφτηκε με αίμα αφού οι τούρκικες ορδές δέχθηκαν βροχή από πυραύλους από MLRS και τακτικούς πυραύλους..

”Τα δυσάρεστα νέα προέρχονται και πάλι από τη Συρία και πάλι.
Δεν υπάρχει επίσημο ανακοινωθέν, αλλά οι πληροφορίες που έχουμε μιλούν για 12 στρατιώτες μάρτυρες και 16 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Reyhanli με ελικόπτερα.
Θα ήθελα να διαψευσθεί …”

Άλλη πηγή κάνει λόγο για 12 νεκρούς κι 8 τραυματίες.Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας παραδέχθηκε πριν λίγο πως 1 Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε κι 9 άλλοι τραυματίστηκαν στο Idlib, στη βορειοανατολική Συρία.

”Ως αποτέλεσμα των πυρών του καθεστώτος εναντίον στρατιωτών μας σε περιοχή της επιχείρησης Ασπίδα Άνοιξης, ένας από ήρωας μαρτύρησε και 9 ήρωες μας τραυματίστηκαν. Ο στόχος του Συντάγματος 82 του καθεστώτος στην περιοχή υποβλήθηκε άμεσα κι ως τώρα στα πυρά μας …” Συριακές πηγές μιλούν για τουλάχιστον 4 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.

Το SOHR αντίθετα αναφέρει πως περισσότεροι από 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι τραυματίστηκαν από το συριακό πυροβολικό.

4 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 7 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά του συριακού στρατού σε θέσεις Τούρκων στρατιωτών στα χωριά Tranbeh και Al-Sattumah δυτικά του Saraqib στο Idlib.Διακομίστηκαν με ελικόπτερα στην Τουρκία, προσθέτει το ίδιο μέσο.

dimpenews.com