Ισραήλ Τουρκία Συμμαχία: ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Συρία υπό την κάλυψη πολιτικών αεροσκαφών..

Για μια ακόμη φορά ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Συρία χθες τη νύχτα την ώρα που η Τουρκία της έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στο Βορρά. Τα συστήματα της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους στο κεντρικό ηπειρωτικό τμήμα της χώρας.

Σε δήλωσή της στο SANA, στρατιωτική πηγή ανέφερε πως στις 00h30 της Πέμπτης, την 5-3-2020, τα συστήματα επιτήρησης της συριακής αεράμυνας παρατήρησαν μαχητικά ισραηλινά προερχόμενα από το βορρά της κατεχόμενης Παλαιστίνης προς Saida και εκτόξευσαν πυραύλους από τον λιβανέζικο εναέριο προς την Κεντρική Συρία.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η συριακή αεράμυνα εντόπισε κι αναχαίτισε άμεσα όλους τους αντίπαλους πυραύλους εμποδίζοντας τους να φθάσουν στους στόχους τους.

Σύμφωνα με ρώσικες στρατιωτικές πηγές τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν υπό την κάλυψη 2 πολιτικών αεροσκαφών πτήσεις από Βηρυτό προς Doha κι από Βασιλεία προς Doha. Τα ισραηλινά μαχητικά δεν εισήλθαν στο συριακό εναέριο και η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε στη Homs.Τα συστήματα αεράμυνας απάντησαν στις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Homs.

dimpenews.com