Βρυξέλλες/Διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Ερντογάν με συνθήματα:”Erdogan τρομοκράτη”, Erdogan Δικτάτορα”, “Hitler,Erdogan”

Aντιδιαδήλωση διοργανώθηκε κατά του Ερντογάν στα περίχωρα της πλατείας Schuman όπου οι αντιπαθούντες τον Erdogan κραύγαζαν συνθήματα όπως: “Erdogan τρομοκράτη”, Erdogan Δικτάτορα”, “Hier Hitler,σήμερα Erdogan” ή ακόμη “ελευθερώστε τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία”.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινότητα Κούρδων Βελγίου, το Επαναστατικό Μέτωπο της Απελευθέρωσης του Λαού, ακροαριστερή οργάνωση. Ο Βελγοτούρκος ακτιβιστής Bahar Kimyongür ήταν ομοίως παρών.

Ένα επεισόδιο εκδηλώθηκε μεταξύ ατών των διαδηλωτών κι ενός οπαδού του Ερντογάν όταν ο τελευταίος φώναξε πως ο Abdullah Öcalan είναι τρομοκράτης. Προκλήθηκε συμπλοκή αλλά η αστυνομία επενέβη γρήγορα.

Πριν τη συνάντησή του για μεταναστευτικό με Ευρωπαίους διευθύνοντες ο Recep Tayyip Erdogan πήγε στην πρεσβεία Τουρκίας στις Βρυξέλλες όπου είχαν συγκεντρωθεί 200 οπαδοί του. Τους απευθύνθηκε και μίλησε με συνθήματα τούρκικου εθνικισμού. la Libre

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τους μετέφερε το μήνυμά του για “μια σημαία, ένα έθνος, ένα κράτος και μία χώρα”.

Απευθυνόμενος στους οπαδούς του στις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν τους περιγράφει επίσης ως αυτιά, μάτια και όπλα του στην Ευρώπη.

Το πανό των οπαδών του Ερντογάν στις Βρυξέλλες έγραφε ”θέλουμε Ένωση τουρκο-ισλαμική”…

dimpenews.com

One thought on “Βρυξέλλες/Διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Ερντογάν με συνθήματα:”Erdogan τρομοκράτη”, Erdogan Δικτάτορα”, “Hitler,Erdogan”

Comments are closed.