Ο Ερντογάν ζητά από Ευρώπη να του σιγουρέψει το Ιντλίμπ κι από Ελλάδα να δίνει άσυλο σε κάθε καρυδιάς καρύδι που της στέλνει και ν΄ανοίξει τα σύνορά της αν θέλει ύφεση όξυνσης…..

Ο Erdogan σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες έθεσε όρους σ’ Ευρώπη κι Ελλλάδα για να μην ασκεί πίεση με μεταναστευτικό…

“Το Idleb, το συριακό ζήτημα και η μεταναστευτική κρίση είναι μια δοκιμασία θέλησης και ηγεσίας περισσότερο για την ΕΕ από την Τουρκία, δήλωσε ο Ερντογάν. Οι ηγέτες της ΕΕ παραδέχθηκαν ότι η Τουρκία αναλαμβάνει τις ευθύνες της και είπε ότι “η ΕΕ ενέργησε καθυστερημένα και η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σε μια εποχή που εξασφαλίσαμε με βαρύ τίμημα μια ανακωχή στο Idleb και την προστασία των αμάχων”.

Ουσιαστικά ζητά από ΝΑΤΟ-ΕΕ να του αναγνωρίσουν ότι με σκληρό τίμημα κράτησε από Ρωσία-Συρία το μισό Ιντλίμπ στην κατοχή του και ζητά επιβράβευση και να συνδράμουν κι αυτοί στο μεταναστευτικό ρεύμα.Γιατί απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ουσιαστικά τους λέει εγώ κατοχύρωσα δια της εκεχειρίας για τα συμφέροντά μας το μισό Ιντλίμπ εσείς οφείλετε να με στηρίξετε. Αφού εκεχειρία σημαίνει παγίωση θέσεων….

“Η καταπίεση των αιτούντων άσυλο από τις ελληνικές αρχές ισοδυναμεί με θάνατο.Να το λάβουν υπόψην τους. Προτείνω στην Ελλάδα ν΄ανοίξει τς σύνορά της.Αυτά τ άτομα δεν θα παραμείνουν στην Ελλάδα.Θα πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”

Ο Erdogan ανακοίνωσε συνάντηση με Angela Merkel, και Emmanuel Macron την Τρίτη μ΄ενδεχόμενη συμμετοχή του Boris Johnson.

dimpenews.com

One thought on “Ο Ερντογάν ζητά από Ευρώπη να του σιγουρέψει το Ιντλίμπ κι από Ελλάδα να δίνει άσυλο σε κάθε καρυδιάς καρύδι που της στέλνει και ν΄ανοίξει τα σύνορά της αν θέλει ύφεση όξυνσης…..

Comments are closed.