Υπό τη σκιά του Κορονοϊού, η Αμερικανική πολεμική Μηχανή μετακινείται στην Ευρώπη χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας

20200311_223936

Ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του κορονοϊού, οι ΗΠΑ μετακινούν έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτών, αεροσκαφών και τεθωρακισμένων  στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της λεγόμενης άσκησης του ΝΑΤΟ “Defender Europe 20”,  29.000 Αμερικανοί στρατιώτες  βρίσκονται στην Ευρώπη .

20200311_224022

Οι 20 000 Αμερικάνοι στρατιώτες  έρχονται  από τις ΗΠΑ. και οι 9.000  υπηρετούν σε αμερικάνικες βάσεις στην Ευρώπη.

Στους συνολικά 37 000 νατοϊκούς που θα συμμετάσχουν στην άσκηση, μόνο οι 8.000  θα προέρχονται από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η άσκηση  περιλαμβάνει τη μεταφορά στρατευμάτων, τεθωρακισμένων και πολεμικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας σε Πολωνία ,  Γεωργία και στις χώρες της Βαλτικής, καθώς οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα των χωρών αυτών με τη Ρωσία.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις , που προγραμματίζονται για τον Απρίλιο και  Μάιο του 2020, είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία.

Η   χρονική συγκυρία του κορονοϊού και της μιντιακής  τρομοκράτησης , δεν αφήνει περιθώρια για αφύπνιση σε σχέση με πιθανή   σύγκρουση με Ρωσία.

Ωστόσο,  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα αντιδράσει σε περίπτωση πρόκλησης ή σύγκρουσης. Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι  προετοιμάζονται να απαντήσουν σε ενδεχόμενη  επιθετικότητα των ΗΠΑ και του  ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι θα είναι  μια άσκηση κατά της Ρωσίας ή μια πρόκληση.

Ωστόσο, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα ρωσικά σύνορα…

dimpenews.com