Γονάτισε το σύστημα Yγείας και στις Βρυξέλλες για Covid19. Σε κοντέινερ που είναι σε πάρκινγκ υποδέχονται ουρές ασθενών.1 γιατρός για δεκάδες ασθενείς…..

O coronavirus γονάτισε το σύστημα Υγείας ως και των Βρυξελλών: η υποδοχή των ασθενών γίνεται σε container εγκατεστημένο σε parking. Ένας μόνο γιατρός για δεκάδες ασθενείς.Ατέλειωτες ώρες αναμονής σε ουρές όπου οι ασθενείς ή οι πιθανώς φορείς ή νοσούντες είναι εκτεθειμένοι στον παγωμένο άνεμο.Και να τη γλιτώσουν από τον coronavirus, δεν θ΄αποφύγουν τελικά την πνευμονία αναφέρει Βέλγος στο twitter.

H κατάσταση μη ετοιμότητας αλλά και κορεσμού του συστήματος είναι το γεγονός ότι ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει άμεση πρόσβαση στην εξέταση.Ενδεικτική η περίπτωση νοσοκόμας που άρχισε να περιμένει στις 9h30 για το test του coronavirus και τελικά την πήραν για εξέταση στις 13h15.

Aντίστοιχα παράπονα και για ΗΠΑ που δαπανούν πάνω από 700 δις δολάρια ετησίως στον προϋπολογισμό για την άμυνα αντί να επενδύσουν στην υγεία των πολιτών τους…..Kραυγή αγωνίας κι από Γαλλία.”Γιατροί μολύνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι ,έχουμε γιατρούς στην εντατική”.. καταγγέλει Γάλλος γιατρός ..”είμαστε στην α΄γραμμή δεν είμαστε εξοπλισμένοι” προσθέτει…

Ειδικότερα στο Βέλγιο ακυρώνονται αρχής γενομένης από Σάββατο πρωί όλες οι προγραματισμένες μη επείγουσες εγχειρήσεις ώστε ν΄απελευθερωθούν κλίνες για να δεχθούν ασθενείς Covid-19 σ΄αναπνευστική δυσχέρεια.

dimpenews.com