Κατέρρευσαν και οι ΗΠΑ: οι αρχές Υγείας του Ohio ανακοίνωσαν πως πάνω από 100.000 μολύνθηκαν από Covid19.Κλείνoυν τα σχολεία σε 5 Πολιτείες…

Οι ΗΠΑ σε κατάσταση πανικού. Το Υπ. Υγείας του Ohio εκτιμούν ότι περισσότεροι από 100 000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό Covid-19 εντός της Πολιτείας..

Ο υπουργός Υγείας του Οχάιο, Amy Acton, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου έχοντας στο πλευρό του τον κυβερνήτη Mike DeWine ότι δεδομένου ότι ο ιός εξαπλώνεται στην κοινότητα στο Οχάιο, εκτιμά ότι τουλάχιστον το 1% του πληθυσμού στην Πολιτεία είναι φορέας του ιού.

“Γνωρίζουμε τώρα, ακριβώς το γεγονός της εξάπλωσης στη κοινότητα ότι τουλάχιστον 1 τοις εκατό του πληθυσμού μας φέρει αυτόν τον ιό στο Οχάιο σήμερα”, δήλωσε ο Acton. “Έχουμε 11.7 εκατομμύρια ανθρώπους, οπότε με βάση τα μαθηματικά είναι πάνω από 100.000, οπότε αυτό μας δίνει μια αίσθηση πώς ο ιός αυτός εξαπλώνεται και εξαπλώνεται γρήγορα”.

Πάντως ως τώρα οι ΗΠΑ ήταν πολύ φειδωλές στο δίνουν στοιχεία τέτοιου μεγέθους και αυτή η ανακοίνωση σοκάρει..Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι στις Η.Π.Α. είχαν βρεθεί θετικοί ως προς την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ περίπου τρεις δωδεκάδες άνθρωποι στη χώρα έχουν πεθάνει.

Πέντε Πολιτείες κλείνουν τα σχολεία.Kentucky, Maryland, Ohio, Michigan και New Mexico κλείνουν τα σχολεία τους η Washington ίσως είναι η επόμενη.

Οι εκτιμήσεις των υπευθύνων του Οχάιο είναι δηλωτικές ότι τα τεστ εξέτασης προχωρούν με αργό ρυθμό δυσανάλογο της διάδοσης του ιού. Την ώρα που μόνο στην Πολιτεία τους εκτιμούν πως έχουν 100.000 φορείς, παγκοσμίως δίνονται ως πιστοποιημένοι φορείς πάνω από 125.000 σύμφωνα με CNN.

dimpenews.com