Γυμνός ο Βασιλιάς της EE φέρει μόνο corona.. Με γυμνά χέρια στην α΄ γραμμή μάχης οι γιατροί και στη Γαλλία. Σε απόγνωση από εντατικές φωνάζουν δεν έχουμε ”μάσκες,ιατρικές μπλούζες, τίποτα..δώστε μας εξοπλισμό.” Παίρνουν αγχολυτικά για ν΄αντέξουν…

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γιατροί στα Επείγοντα στη Γαλλία. Αρθρώνουν κραυγή απόγνωσης. Δεν έχουν μάσκες,ιατρικές μπλούζες κανένα μέσο πρωτογενούς προστασίας ενώ είναι στην α΄γραμμή, έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά καταπίνουν αγχολυτικά για νά αντέξουν ρυθμούς και βάρος που επωμίζονται…Γράφει στο λογαριασμό της η Sabrina Ali Benali γιατρός στα επείγοντα σε Νοσοκομείο του Παρισιού.,”για να μπορέσουμε να φροντίσουμε τα ύποπτα κρούσματα με COVID19 χωρίς να μολυνθούμε και με τη σειρά μας να μεταδώσουμε τον ιό στους ασθενείς τους πιο ευπαθείς στείλτε μας εξοπλισμούς, (για το Θεό ή ανάθεμα) . Δεν έχουμε τίποτα… ούτε μάσκες ούτε ιατρικές μπλούζες-ποδιές…Τίποτα.ΕΞΟΠΛΙΣΤΕ ΜΑΣ !”

Η ίδια γράφει χθες βράδυ…
”Φεύγω για εφημερία τη νύχτα στα επείγοντα..θα δω ύποπτα κρούσματα COVID19.M΄απομένουν 3 μάσκες FFP2 και 2 μάσκες ασθενών..Καθόλου ιατρικές μπλούζες.Φοβάμαι μην κολήσω τους ευπαθείς αρρώστους, τους ηλικιωμένους. Θέλω να κλάψω πήρα …αγχολυτικό-anxiolytique”

”Πληρώνουμε δεκαετίες λιτότητας/υποχρηματοδότησης ως προς τον τομέα υγείας..”

Στο RT που μίλησε προειδοποίησε: «βεβαίως φοβόμαστε ένα ιταλικό σενάριο»..”Σήμερα ήδη είμαστε σε κορεσμό.Υπάρχουν πολλά προβλήματα.Το α΄πρόβλημα είναι ότι φοβόμαστε ότι θα κολήσουμε τους ασθενείς .Δεν είμαστε εξοπλισμένοι.Έχουμε ανάγκη από εξοπλισμό αλλά δυστυχώς δεν πήραμε ούτε την παραμικρή μάσκα. ..” Mε αφορμή το γεγονός να υπενθυμίσουμε τη σημασία του δημόσιου τομέα της Υγείας, γράφει…

Συνάδελφός της που επίσης δουλεύει σε Μονάδα μ΄επείγοντα περιστατικά αναφέρει
”Φροντιστές στην α΄γραμμή απέναντι στο COVIDー19
Πολύ αλληλεγγύη, κουράγιο αλλά μια υπηρεσία που έχει υπερκορεστεί (σε υπεχείληση) που της λείπουν υλικά..Δώστε μας τα μέσα για την αποστολή μας. Δώστε μας τα μέσα για να είμαστε άνθρωποι.”

Κατάρρευση του συστήματος, το ευρωπαικό όνειρο γύρισε σ΄εφιάλτης…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BFMV στα Νοσοκομεία της περιοχής της Αλσατίας οι κλίνες στην Ανάνηψη έχουν κορεστεί είναι αδύνατο να βρεθούν αναπνευστήρες για ν΄ανοίξουν νέα πόστα σε αυτό τον τομέα.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ 700 ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ένας 46χρονος του παραϊατρικού προσωπικού που εργαζόταν στην Ιταλία ως χειριστής κλήσεων έκτακτης ανάγκης έγινε ένα από τα τελευταία θύματα της επιδημίας του κορονοϊού αφού πέθανε.

Ο Diego Bianco, εργαζόταν στο Μπέργκαμο, είναι ένας από τους περίπου 700 εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης που προσβλήθηκαν από Covid-19 στην Ιταλία.

dimpenews.com