Μ. Βρετανία: Η Θεωρία της Μαζικής Ανοσίας

FB_IMG_1584313809171

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε  στο  Nature Medicine από  ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Λοιμώξεων  και Ανοσολογιας Peter Doherty του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης αποδείχθηκε ότι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του Covid-19 είναι παρόμοια με αυτήν κατά της γρίπης. Η έρευνα αποφαίνεται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται κατά τη διάρκεια μιας μη κρίσιμης κατάστασης από μόλυνση  του Covid-19.

Η Μεγάλη Βρετανία  υιοθέτησε τελείως διαφορετική υγειονομική πολιτική χωρίς να λάβει περιοριστικά μέτρα απομόνωσης και εγκλεισμού, αλλά ούτε άλλους περιορισμούς στην δημόσια σφαίρα, με χώρους εργασίας και εκπαιδευτικά ιδρύματα να λειτουργούν κανονικά. Κατά πάσα πιθανότητα ακολουθεί την επιστημονική γραμμή της κινητοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος , ή την λεγόμενη θεωρία της “ανοσίας του όχλου” .  Στοιχηματίζει στην μαζική ανοσία του πληθυσμού,  αφήνοντας τον ιό να εξαπλωθεί και τελικά να πλήξει με καταστροφικά αποτελέσματα τις ευπαθείς ομάδες,  οι οποίες ούτως ή άλλως θα είναι τα θύματα του Covid 19 .

Η πανδημία του κορονοϊού που εκδηλώθηκε πρώτα  στην πόλη Wuhan,  επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας, έχει  μέχρι τώρα εξαπλωθεί σε 162 χώρες , έχοντας πλήξει  180.000 άτομα παγκοσμίως ,  εκ των οποίων  μόνο οι 7.100 άνθρωποι  έχουν πεθάνει.

dimpenews. com