ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ FAKE NEWS: O ιερέας του Αγ. Φανουρίου στη Λάρνακα που στιγμάτισαν τα ΜΜΕ ως φορέα covid19 υποβλήθηκε σε τεστ που είναι αρνητικό…..Τι καταγγέλει η πρεσβυτέρα που είναι κι εκπαιδευτικός…..

Σάλος στην τοπική κοινωνία της Λάρνακας στην Κύπρο. Θεαματική ανατροπή στην υπόθεση του ιερέα της εκκλησίας του Αγ. Φανουρίου που μιντιακά κατηγορήθηκε ότι προσβλήθηκε από κορωνοιό κι αντιμετωπίστηκε ως δημόσιος κίνδυνος. Με ανάρτησή της χθες Κυριακή στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η πρεσβυτέρα του κ. Έλενα Θεμιστοκλέους που τυγχάνει εκπαιδευτικός καταγγέλει ότι πολύ κακό για το τίποτα στιγματίστηκαν και σπιλώθηκαν από μιντιακά fake news άνθρωποι αδίκως αφού τόσο ο ιερέας σύζυγός της όσο και ο ιεροψάλτης υποβλήθηκαν σε τεστ που αποδείχθηκαν αρνητικά. Eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποσιωπείται η αποκατάσταση της αλήθειας και δεν αναδημοσιεύεται. Η ανακοίνωση υπό τη μορφή ανοιχτής επιστολής της κ. Θεμιστοκλέους είναι η ακόλουθη:

”Αγαπημένοι διαδικτυακοί και λοιποί φίλοι,
Ανήμερα Γ’ Κυριακής των Νηστειών – της Σταυροπροσκυνήσεως, όχι τυχαία θεωρώ, θα ήθελα να εκφράσω λόγο και τοποθέτηση περί του θέματος που θα ακολουθήσει. Έφτασε η ώρα να επανατοποθετηθούν κάποια πράγματα…
Καταγγέλλω επίσημα και δημόσια την ηλεκτρονική εφημερίδα dialogos.com.cy για την αναφορά της στις 17 Μαρτίου, για το ότι ο ιερέας Αγίου Φανουρίου (σύζυγός μου) μαζί με τον πρωτοψάλτη, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και σύμφωνα μάλιστα με πηγή βρέθηκαν θετικοί. Μετά από επικοινωνία μαζί τους και διευκρινίζοντας το τι πραγματικά ισχύει, η απάντησή τους ήταν ότι τους αναφέρω ψευδή στοιχεία και δεν θα κατεβάσουν την είδηση, γιατί την έχουν όλες οι εφημερίδες…. (άρα ισχύει;;;;)
Καταγγέλλω επίσημα και δημόσια τoν δημοσιογράφο Βάσο Βάσου για την αναφορά του στις 17 Μαρτίου, για το ότι ο ιερέας Αγίου Φανουρίου (σύζυγός μου) εμφάνισε συμπτώματα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα στις 6 το απόγευμα Τρίτης!!!!!! Μετά και πάλι από επικοινωνία μαζί μου κατέβασαν την είδηση. Επανέρχονται όμως δριμύτεροι σε άρθρο τους την Παρασκευή, 20/03/20, να βάλουν στο τρυπάκι κι εμένα. Αναφορικά, γράφτηκε ότι ο ιερέας και η σύζυγός του είναι σε περιορισμό και περιμένουν τα αποτελέσματα εξετάσεων που υποβλήθηκαν. Επιπρόσθετα, ότι οι γονείς είναι ανάστατοι, αφού και οι δύο σαν εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης, θεωρητικά είχαμε επαφή με τα παιδιά – μαθητές μας!

– Συμπεράσματα: Η παραπληροφόρηση δεν σταματά ποτέ! Προστασία προσωπικών δεδομένων μηδενική! Να καταγράφονται προσωπικά στοιχεία και να μην έχεις το δικαίωμα να προσδιορίσεις την αλήθεια. Πρεσβεύει η αναλήθεια!!! Φαίνεται ότι αρέσει καλύτερα! Επίσης, ακόμα και σε χαλεπούς και δύσκολους καιρούς η διάδοση κακών νέων (FAKE NEWS), φαντάζει ενδιαφέρουσα, προκλητική και απαραίτητη μεταξύ των ανθρώπων.
– Συμβουλή: Είμαστε ΟΛΟΙ μας αντιμέτωποι με ένα δύσκολο, ύπουλο, αόρατο εχθρό. Στοχοποίηση και μάλιστα άδικη, συνανθρώπων μας δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Αν ακολουθήσουμε το σλόγκαν των τελευταίων ημερών «Μένουμε σπίτι» και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής είναι ότι καλύτερο. Διευκρίνηση: μένω σπίτι όχι γιατί απαραίτητα είμαι φορέας του ιού αλλά και για να μην γίνω. Άρα ο κοινωνικός ρατσισμός δεν έχει καμιά θέση και υπόσταση στην παρούσα φάση.

– Κλείνοντας, μετά από όλο αυτό το σάλο (τηλεφωνήματα γνωστών μας αλλά και πανικόβλητων γονέων των μαθητών μας, ψυχολογική καταπίεση, δημιουργία ασυνειδησίας και ενοχής για κάτι που δεν φταις) πιέσαμε το 1420 να δεχθεί τον πάτερ για τη σχετική ανάλυση με αποτέλεσμα ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Με εκτίμηση
Έλενα Θεμιστοκλέους
Υ.Γ.: Επιτρέπεται κοινοποίηση.”

dimpenews.com

One thought on “ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ FAKE NEWS: O ιερέας του Αγ. Φανουρίου στη Λάρνακα που στιγμάτισαν τα ΜΜΕ ως φορέα covid19 υποβλήθηκε σε τεστ που είναι αρνητικό…..Τι καταγγέλει η πρεσβυτέρα που είναι κι εκπαιδευτικός…..

Comments are closed.