Η Λομβαρδία ήταν το επίκεντρο στόχευσης του covid19 γιατί διατηρούσε ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με Κίνα εν μέσω τεχνο-εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας;;;

H Ιταλία με 5.476 θανάτους σχεδόν διπλάσιους από Κίνα που ακολουθεί στο μακάβριο χάρτη με 3.270 έχει μια τραγική πρωτιά….

Image

Η Ιταλία όχι μόνο ξεπέρασε την Κίνα ως τη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από το Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αλλά έχει πλέον σχεδόν διπλάσιους από αυτούς της Κίνας παρόλο που ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι μόλις το 4% συγκριτικά με αυτόν της ασιατικής υπερδύναμης. Σχεδόν 60.000 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε πάνω από το διπλάσιο εκείνου της Ισπανίας και Γερμανίας.

Που αποδίδεται αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν αρκετοί εύλογοι λόγοι για τη σοβαρότητα της επιδημίας της Ιταλίας. Στο ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ανακάλυψε μια σοβαρή εγχώρια εστία και γι αυτό αιφνιδιάστηκε. Η χώρα έχει έναν πολύ γηρασμένο πληθυσμό, με μέση ηλικία περίπου 45 ετών κι αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο νέος κορονοϊός πλήττει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.Άλλωστε η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν πεθάνει από τον ιό στην Ιταλία είναι σχεδόν 80 ετών, σύμφωνα με το Ανώτερο Συμβούλιο Υγείας της χώρας. Οι πολιτιστικοί παράγοντες μπορεί επίσης να έχουν παίξει ρόλο: Στην Ιταλία, διαφορετικές γενιές τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, συχνά κάτω από την ίδια στέγη, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε στη διευκόλυνση της μετάδοσης στους ηλικιωμένους…..

Στην Ιταλία, η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας έχει πληγεί περισσότερο.

ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Σχεδόν το μισό των καταχωρημένων κρουσμάτων και τα δύο τρίτα των επίσημων θανάτων προέρχονται από αυτήν την περιοχή, η οποία αναλογεί στο ένα έκτο του ιταλικού πληθυσμού. Η περιοχή είναι η οικονομική δύναμη της χώρας και έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να εξηγήσετε γιατί η εστία της Ιταλίας προερχόταν από εδώ” αναφέρει το bloomberg…..

Εμπορικοί δεσμοί και συναλλαγές με Κίνα υπάρχουν σε πολλές άλλες εστίες ανά την Ευρώπη και όμως δεν παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο ολόκληρες China Town είναι φυτεμένες στην καρδιά μεγαλουπόλεων σε ΗΠΑ κι Ευρώπη κι όμως δεν υπήρξε σε καμιά περίπτωση αντίστοιχη διασπορά του ιού. Το γεγονός ότι ήταν μια περιοχή της Ιταλίας με αυξημένους εμπορικούς δεσμούς με Κίνα εν μέσω ΗΠΑ-Κίνας τεχνο-εμπορικού πολέμου αυτό μήπως δικαιολογεί το ότι στοχεύθηκε;

H Λομβαρδία ονομάζεται από Ιταλούς η Λιονταρίνα της Ιταλίας γιατί νίκησε τους Αυστριακούς σε μάχες τον 19ο αι. Σήμερα είναι μια λαβωμένη λιονταρίνα.

Η επιβεβαιωμένη κακοδιαχείριση των πρώτων κρουσμάτων από τα νοσοκομεία της είναι ικανή να εξηγήσει το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε;;;Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να έχουν θέσει τους πολίτες σε μεγαλύτερο κίνδυνο και να υποφέρουν από τις πιο θανατηφόρες συνέπειες του ιού – αν και αυτό είναι απλώς μια υπόθεση που πρέπει να αποδειχθεί επιστημονικά” καταλήγει το bloomberg που αν μη τι άλλο θέτει ζήτημα αναφορικά και με τον αέρα και κατά πόσο αυτός μπορεί ν΄αποβεί μοιραίος σε συνδυασμό με ιό αν είναι επιβαρυμένος από άλλα ”στοιχεία”….

dimpenews.com

One thought on “Η Λομβαρδία ήταν το επίκεντρο στόχευσης του covid19 γιατί διατηρούσε ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με Κίνα εν μέσω τεχνο-εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας;;;

Comments are closed.