Η Γενετικά σχεδιασμένη πρώτη παραλλαγή του Coronavirus διέφυγε από το κυριότερο ερευνητικό κέντρο του Στρατού των ΗΠΑ για βιολογικά όπλα το Fort Detrick στο Maryland τον Ιούλιο του 2019;

Η Γενετικά σχεδιασμένη πρώτη παραλλαγή του Coronavirus διέφυγε από το κυριότερο ερευνητικό κέντρο του Στρατού των ΗΠΑ για βιολογικά όπλα το Fort Detrick στο Maryland στις 15 Ιουλίου του 2019; Η έρευνα για θανατηφόρους ιούς και βιολογικά όπλα στο κυριότερο αμερικανικό εργαστήριο του στρατού διακόπηκε από το φόβο μιας ενδεχόμενης διαφυγής τον Ιούλιο του 2019.

Toν Αύγουστο του 2019 παρατηρήθηκε μεγάλης κλίμακας θανατηφόρα επιρροή που σκότωσε χιλιάδες…Aυτό τον μήνα κάποιοι Αμερικανοί που καθορίστηκε ότι πέθαναν από ηλεκτρονικό τσιγάρο είχαν πνεύμονες σε κατάσταση παρεμφερή με αυτή που προκαλεί ο covid19.Τον Οκτώβρη του 2019 ο Υποδιευθυντής της CIA οργάνωσε μεγάλη άκσηση πανδημίας..

Όλα ξεκίνησαν ίσως …

Πριν ένα χρόνο έκλεισε το κυριότερο Εργαστήριο βιολογικών όπλων του Στρατού των ΗΠΑ Fort Detrick λόγω φόβων επικίνδυνης διαρροής.Επίσης αποθήκευε αδήλωτους παθογόνους παράγοντες…Εξάπλωση ιών μέσω εντόμων ήταν η στρατηγική των ΗΠΑ για δημιουργία νέων βιολογικών όπλων ….

Η έρευνα για θανατηφόρους ιούς και βιολογικά όπλα στο κυριότερο αμερικανικό εργαστήριο του στρατού διακόπηκε από το φόβο μιας ενδεχόμενης διαφυγής τον Ιούλιο του 2019.
Απαγορεύθηκε στους ερευνητές του Fort Detrick να δουλεύουν με τον άνθρακα, την Έμπολα και την ευλογιά μέχρι να βελτιωθούν οι διαδικασίες. Οι ερευνητές στο Fort Detrick αποκλείστηκαν από την εργασία τους με τα πιο επικίνδυνα παθογόνα μετά από επιθεώρηση αναφέρει η βρετανική independent στις 6/8/19.

Διατάχθηκε να σταματήσει κάθε έρευνα για τους πιο θανατηφόρους ιούς και παθογόνους οργανισμούς στο σημαντικότερο εργαστήριο βιολογικού πολέμου της Αμερικής, λόγω των φόβων ότι τα μολυσμένα απόβλητα θα μπορούσαν να διαρρεύσουν από την εγκατάσταση.

Το Fort Detrick, στο Μέριλαντ, ήταν το επίκεντρο της έρευνας για τα βιολογικά όπλα του αμερικανικού στρατού από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2019 πριν σχεδόν ένα χρόνο πριν την εξάπλωση του φονικού ιού covid19 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) – το Σώμα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης – ανέστειλε τη βάση της άδειας διαχείρισης πολύ περιορισμένων “επιλεγμένων παραγόντων”, όπως Ebola, ευλογιά και άνθρακα.

Η ασυνήθιστη κίνηση προέκυψε μετά από μια επιθεώρηση από το CDC στο Fort Detrick, που διαπίστωσε αρκετά προβλήματα με τις νέες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των λυμάτων.

Για χρόνια η εγκατάσταση χρησιμοποίησε μονάδα αποστείρωσης με ατμό για την επεξεργασία λυμάτων, αλλά μετά από μια καταιγίδα που πλημμύρισε και κατέστρεψε αυτά τα μηχανήματα πέρυσι, το Fort Detrick πέρασε σε ένα νέο χημικό σύστημα απολύμανσης.

Ωστόσο, οι επιθεωρητές του CDC διαπίστωσαν ότι οι νέες διαδικασίες δεν ήταν επαρκείς, και οι δύο μηχανικές βλάβες προκάλεσαν διαρροές και οι ερευνητές απέτυχαν να ακολουθήσουν σωστά τους κανόνες.

Αποτέλεσμα ήταν η αποστολή από τον Οργανισμό μιας εντολής “παύσης και εκκένωσης” του Fort Detrick, αναγκάζοντάς το να αναστείλει κάθε έρευνα σε επιλεγμένους παράγοντες.


Παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν επισήμως το πρόγραμμα βιολογικών όπλων το 1969, το Fort Detrick συνέχισε την αμυντική έρευνα σε θανατηφόρα παθογόνα στον κατάλογο των “επιλεγμένων παραγόντων”, συμπεριλαμβανομένου του ιού Ebola, των οργανισμών που προκαλούν την πανώλη και του εξαιρετικά τοξικού δηλητηρίου ricin.

Το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών του Ινστιτούτου Μολυσματικών Νόσων του στρατού, που εδρεύει στο Fort Detrick, λέει ότι πρωταρχική αποστολή του σήμερα είναι να «προστατεύσει τον στρατιώτη από βιολογικές απειλές» αλλά οι επιστήμονες διερευνούν επίσης επιδημικές εκρήξεις μεταξύ αμάχων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στη δοκιμή πιθανών εμβολίων για την Ebola, μετά από αρκετές επιδημίες του θανάσιμου ιού στην Αφρική.
Μια εκπρόσωπος του εργαστηρίου, Caree Vander Linden, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία απειλή για τη δημόσια υγεία ή διαρροές επικίνδυνων υλικών έξω από τη βάση.

Το αμερικανικό στρατιωτικό σχέδιο για την εξάπλωση ιών μέσω εντόμων θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «νέα κατηγορία βιολογικών όπλων», προειδοποιούν επιστήμονες.
Η διακοπή της έρευνας στο Fort Detrick είναι πιθανό να διαρκέσει αρκετούς μήνες, ανέφερε επίσης στους New York Times.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που το εργαστήριο έχει τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας εξαιτίας ανεπαρκειών στο χειρισμό των επικίνδυνων παθογόνων στο εσωτερικό.

Το 2009, η έρευνα στο Fort Detrick αναβλήθηκε επειδή ανακαλύφθηκε ότι αποθηκεύει παθογόνους παράγοντες που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο.

Οι κανονισμοί στην στενή επιτήρηση των επικίνδυνων βιολογικών όπλων ενδυναμώθηκε μετά τις επιθέσεις με άνθρακα το 2001, που προκάλεσε 5 θανάτους αφότου διαρροές αναρτήθηκαν σε πολλά media newsroomsd και Γερουσιαστές των Δημοκρατικών.

Οι κανονισμοί για τη διατήρηση στενής τροχιάς του επικίνδυνου βιολογικού υλικού κατέστησαν αυστηρότερες μετά τις επιθέσεις του 2001 που έδειξαν ότι πέθαναν πέντε άνθρωποι μετά τη δημοσίευση σπορίων σε διάφορα ειδησεογραφικά γραφεία και Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

Ο βασικός ύποπτος του FBI στην περίπτωση του 2001, Bruce Ivins, ήταν ανώτερος ερευνητής βιολογικών όπλων στο Fort Detrick. Αυτοκτόνησε το 2008, λίγο πριν το FBI του χρεώσει τις επιθέσεις.

dimpenews.com