Ελλάδα και Κύπρος επανδρώθηκαν με ισραηλινή τεχνογνωσία σε θέματα άμυνας κι ασφάλειας για να τη στρέψουν μ΄αφορμή Covid19 εναντίον των πολιτών τους;

Με πρόσχημα τον πάγιο κίνδυνο εξ ανατολών και την τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια εντάθηκε θεαματικά η σύσφιξη σχέσεων Ισραήλ Ελλάδας αρχής γενομένης από αυτήν του Ιουλίου 2015 με το στρατιωτικό σύμφωνο. Αυτή η συμφωνία ήταν τέτοιας κλίμακας που οι Ισραηλινοί είπαν ότι κατά το παρελθόν μόνο με τις ΗΠΑ υπέγραψαν κάτι ανάλογο.”Η σχέση μας είναι στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων 70 χρόνων” δήλωσε πρόσφατα ο Γιόσι Αμράνι, νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα.”Την τελευταία δεκαετία φθάσαμε σε νέα ύψη στην αμυντική συνεργασία. Αυτή περιλαμβάνει κοινές ασκήσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών” δήλωσε στην Καθημερινή στις 21/10/19.

Μια σειρά από διμερείς ή και τριμερείς συμφωνίες με συμμετοχή και Κύπρου υπογράφηκαν με Ισραήλ σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι αυτοί των τηλεπικοινωνιών, ασφάλειας, άμυνας,ψηφιακής πολιτικής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κλπ.

Ως τώρα κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί όλος αυτός ο αιφνίδιος τεχνολογικός εναγκαλισμός με Ισραήλ σε θέματα ασφάλειας…αυτή η πρεμούρα να κλείσουν απανωτές συμφωνίες για όλο αυτό το σερί ευαίσθητων τομέων. Ώσπου ήρθε η περίοδος covid19 που χώρες σαν το Ισραήλ πρωτοπορούν στην ηλεκτρονική παρακολούθηση πολιτών τους χρησιμοποιώντας ως και ραντάρ που είχαν στα σύνορα τοποθετήσει για ανίχνευση τρομοκρατών , αλλά και δορυφορική συνδρομή προς εντοπισμό.. ασθενών.Τελικά Ελλάδα και Κύπρος επανδρώθηκαν τεχνολογικά από Ισραήλ κυρίως στον τομέα της τεχνογνωσίας για να στρέψουν αυτή την τεχνογνωσία σε θέματα άμυνας κι ασφάλειας εναντίον των πολιτών τους;Γιατί κάτι τέτοιο διαφαίνεται αν κρίνει κανείς από την δήλωση του Υπ. Υγείας Κύπρου χθες πως προσανατολίζεται για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βραχιολιού σε φορείς του covid19….

Eνδεικτικός κατάλογος συμφωνιών Ελλάδας Ισραήλ τα τετελευταία χρόνια πως “έτρεξαν” από κοινού το ηλεκτρονικό και ψηφιακό lockdown:

Τον Ιούνιο του 2017 υπογράφηκε Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας σε τομείς όπως:Υψηλή τεχνολογία (επιστήμες υγείας, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία),Χημική βιομηχανία και βιομηχανία φαρμάκων,Τεχνολογία της πληροφόρησης και των επικοινωνιών,Μεταφορές και logistics.
Στις 28.1.2016 συνήλθε στα Ιεροσόλυμα η 1η Τριμερής Συνεργασία Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ.Υπεγράφη Κοινή Δήλωση των τριών ηγετών, με την προέβλεπαν συνεργασία, μεταξύ άλλων, στους τομείς της έρευνας και τεχνολογίας,των τηλεπικοινωνιών.

Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας για τις τηλεπικοινωνίες υπέγραψε με τον Ισραηλινό υπουργό Επικοινωνιών Tzachi Hanegbi, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας -Κύπρου- Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην ισραηλινή πόλη Μπεερ Σεβά 20/12/18 υπογράφηκαν:
Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα κυβερνο-ασφάλειας.
Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα Smart Cities και Smart Homes
Διμερής Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για την εξερεύνηση και αξιοποίηση του Διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς.

Έβλεπαν μπροστά…..”την υπογραφή τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας για θέματα υγείας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, συζήτησαν την Παρασκευή (02/08/2019), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η πρέσβης του Ισραήλ, Irit Ben-Abba.

10/2/20 Κρίσιμη ημερομηνία…όπως μεταφέρει ο philenews επίσκεψη πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, στο Ισραήλ για εμβάθυνση σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ στον τομέα της Άμυνας.”Η βιομηχανική παραγωγή του Ισραήλ σε αμυντικά συστήματα θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν «έξυπνα» συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης. Συστήματα τα οποία η Κύπρος έχει άμεση ανάγκη ως αντιστάθμισμα του μικρού πληθυσμού”…..

dimpenews.com