2 μουσικοί απεργοί πείνας στην Τουρκία πέθαναν. Δεν σκοτώνει μόνο ο ιός σκοτώνει κι ο ολοκληρωτισμός…..

Δεν σκοτώνει μόνο ο ιός σκοτώνει κι ο ολοκληρωτισμός …Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως πέθανε στην Τουρκία διανύοντας την 288 ημέρα απεργίας πείνας ο μουσικός , Helin Bölek του συγκροτήματος Grup Yorum.

 Συνολικά 2 μουσικοί του ίδιου συγκροτήματος οι Helin Bölek και İbrahim Gökçek, καθώς έφθαναν σχεδόν τις 300 μέρες απεργίας πείνας εγκαταλείφθηκαν στο θάνατο από το καθεστώς Ερντογάν εν μέσω της επιδημίας coronavirus (COVID-19). Οι Helin Bölek και İbrahim Gökçek, μέλη του σχήματος Grup Yorum, ήταν σ΄απεργία πείνας από 16 Μάη 2019 λόγω των περιορισμών της ελευθερίας καλλιτεχνικής έκφρασης τους που τους επέβαλαν οι αρχές. Λόγω των πολιτικοποιημένων τραγουδιών τους και της στρατευμένης τέχνης τους οι μουσικοί του Grup Yorum, θεωρήθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν ως τρομοκράτες και πολλά μέλη του γρουπ φυλακίστηκαν με την κατηγορία πως ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση. Άλλα μέλη κατέφυγαν στο εξωτερικό για ν΄αποφύγουν τα κάτεργα του Ερντογάν.

dimpenews.com

One thought on “2 μουσικοί απεργοί πείνας στην Τουρκία πέθαναν. Δεν σκοτώνει μόνο ο ιός σκοτώνει κι ο ολοκληρωτισμός…..

  1. Αν είναι αλήθεια ότι δολοφονήθηκε γιατί καμιά πηγη από εξωτερικό δεν αναφέρει τίποτα και η μόνη πηγή είναι το δικό σας σαιτ.
    Δηλαδή η επιβεβαίωση της είδησης είναι ότι το γραφετε και αρα ισχύει?

    Like

Comments are closed.