Επίθεση με μαχαίρι κατά πλήθους στη Γαλλία.Φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ.2 νεκροί και 5-7 τραυματίες…

Mια επίθεση κατά πλήθους με μαχαίρι έγινε στη Γαλλία και είχε σαν αποτέλεσμα 2 νεκρούς και 7 τραυματίες εκ των οποίων oι 3 σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία αρχικά ανέφερε 5 τραυματίες. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε προς τις 11 π.μ το πρωί στο κέντρο της πόλης Romans-sur-Isère,στο Drôme.Ο δράστης είναι ένας 33χρονος Σουδανέζος γενν. 1987 είχε κάνει αίτημα για άσυλο και συνελήφθηκε. Αρκετοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο επιτιθέμενος φώναξε “Allah Akbar”.Η δικαστική αστυνομία της Lyon δεσμεύθηκε σε μια έρευνα. Η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία (PNAT), είναι σ΄επαφή με την εισαγγελία της Valence, «κι αξιολογεί» αν θα μπει κι αυτή στο πεδίο της έρευνας….Ο δήμαρχος της πόλης αναφέρει ότι ο δράστης μπήκε σε πολλά καταστήματα..

H επίθεση άρχισε από ένα καπνοπωλείο. Ο τρομοκράτης επιτέθηκε σε 2 υπαλλήλους κι έναν πελάτη.Βγήκε και συνέχισε να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε στο δρόμο του. Έφθασε στο κρεοπωλείο Breyton στο δρόμο Pierre Didier, μπαίνει μέσα, εφοδιάζεται μ΄ένα δεύτερο μαχαίρι.Τα στοιχεία που διαθέτουμε για το τι συνέβη στο εσωτερικό είναι συγκεχυμένα. Αυτός βγαίνει και κατευθύνεται προς το μικρό φούρνο που ήταν πολύ κοντά. Ένα άτομο καταφεύγει στο φούρνο la Mie Câline που είναι πλησίον του καταστήματος όπου συνελήφθηκε.

Στο ηλεκτρονικό περιοδικό της ISIS την al Naba στο τεύχος 226 που διαδόθηκε στις 19 Μαρτίου, το Ισλαμικό Κράτος εξηγούσε σε σημείωμα της σύνταξης ότι « το χειρότερο πράγμα μέσα στην κρίση για τη Δύση » είναι να υποφέρει από « νέες επιθέσεις σε Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες κι αλλού ».

Αυτός είναι ο κύριος Julien Vinson, 44 ετών σφαγιασμένος από τον Abdallah Ahmed-Osman, Σομαλό και ισλαμιστή μπροστά στο γιό του..

dimpenews.com