Ιταλία: σκότωσε την 27χρονη γιατρό σύντροφό του γιατί νόμιζε πως του μετέδωσε τον covid19.ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΕΞΑΡΣΗ ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

το θύμα

Η Lorena Quaranta ήταν γιατρός 27 ετών κι έσωζε ασθενείς με COVID19. Την σκότωσε ο σύντροφός της που την κατηγόρησε άδικα ότι του μετέδωσε τον ιό..

Η Lorena Quaranta, δολοφονήθηκε από τον φίλο της Antonio de Pace νοσοκόμο αφού την κατηγόρησε ότι του μετέδωσε τον τον ιό. Σύμφωνα με τα τοπικά μίντια την στραγγάλισε. Κι οι 2 εργάζονταν σ΄ένα νοσοκομείο στη Σικελία όπου μάχονταν κατά του COVID-19.
”Την σκότωσα γιατί ο COVID-19 με χτύπησε », δήλωσε στους ερευνητές όταν τον συνέλαβαν

Η κοπέλα καταγόταν από Favara (κοντά σε Agrigente), και σύμφωνα με την parisien ήταν φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Messine. Δολοφονήθηκε από σύντροφό της μέσα στο σπίτι τους στην μικρή πόλη Furci Siculo του διαμερίσματος Messine.

Image

Αυτός επιχείρησε ν΄αυτοκτονήσει επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του αλλά πριν κάλεσε σε βοήθεια: “Ελάτε τη σκότωσα”είπε στους καραμπινιέρους στο τηλέφωνο . Αυτός σώθηκε.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζεύγος , αυτή η δολοφονία σχετίζεται με την “κατάσταση κρίσης που ζούμε αυτή τη στιγμή”. “Oι ειδήμονες προειδοποίησαν κατά του κινδύνου που η αναγκαστική συγκατοίκηση επιταχύνει τις ενδοοικογενειακές διαμάχες”. Η πρόεδρος της επιτροπής Féminicide du Sénat, η Valeria Valente, κατήγγειλε την“γυναικοκτονία που επήλθε σε μια εστία όπου η κρίση του coronavirus μας επιβάλει να παραμείνουμε”.

Image

dimpenews.com