Εκκλησία στο Παρίσι έκανε πασχαλινή λειτουργία για Καθολικούς παρουσία 40 πιστών σπάζοντας το μέτρο κλειστές εκκλησίες.

Σήμερα είναι το Πάσχα για Καθολική Εκκλησία εν μέσω γενικού απαγορευτικού και κλειτών ναών για πιστούς.Όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πασχαλινή λειτουργία έγινε τη νύχτα στην εκκλησία Saint-Nicolas-du-Chardonnet στη Γαλλία σπάζοντας την καραντίνα του coronavirus. Οι καλοθελητές περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν τον ήχο του εκκλησιαστικού οργάνου.Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί πιστοποίησαν ότι κεκλεισμένων των θυρών γινόταν λειτουργία .Ένας πιστός βγαίνοντας τους ανέφερε ότι περίπου 40 πιστοί βρίσκονταν στο εσωτερικό.Οι αστυνομικοί πήραν επαφή με τον ιερέα και του έγινε μήνυση για μη σεβασμό στους κανόνες της καραντίνας. Τη νύχτα προς τα μεσάνυχτα οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος « 56 », που επιχειρούν στο 5ο και 6ο διαμερίσματα του Παρισιού  πήγαν στην εκκλησία Saint-Nicolas-du-Chardonnet όπου γινόταν η λειτουργία παρουσία πολλών πιστών….

Σύμφωνα με διάφορες αστυνομικές πηγές οι συμμετέχοντες πιστοί δεν υποβλήθηκαν στο προβλεπόμενο πρόστιμο των 135 euros.Ενώ επέστρεψαν σπίτια τους χωρίς να τους γίνει περαιτέρω έλεγχος.

Η εκκλησία είναι γνωστή γιατί σε αυτή συχνάζουν οι πιο παραδοσιοκράτες της γαλλικής πρωτεύουσας. lepoint

Στην Ελλάδα ο Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση γιατί σε 2 περιπτώσεις ιερείς έσπασαν την καραντίνα και κοινώνησαν κόσμο σε Κουκάκι (Άγ. Νικόλαο) και Κέρκυρα (Άγ. Σπυρίδωνα): «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»….

dimpenews.com