Η Γ’ Ρώμη τελικά ήταν το Μινσκ: Μόνο ο Λουκατσένκο έμεινε ΟΡΘΙΟΣ στον καιρό της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. Είπε δεν κλείνω ναούς, να πάτε στους ναούς θα πάω κι εγώ το Πάσχα..

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ο Alexander Loukachenko είπε ότι θα πάει και ο ίδιος στην εκκλησία το Πάσχα. Δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας δεν προτίθενται να απαγορεύσουν στους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες το Πάσχα εξαιτίας του κορονοϊού, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου της Λευκορωσίας.

Ο Alexander Loukachenko δήλωσε πως οι Καθολικοί στη χώρα του ήδη εόρτασαν κανονικά το Πάσχα, δεν ήταν πολλοί αλλά τ΄άτομα πήγαν κανονικά στους ναούς και συναθροίσθηκαν εκεί : “Αυτό είναι προσωπικό ζήτημα. Δεν απαγορεύσαμε σε κανέναν. Αν θέλετε να πάτε στην εκκλησία, παρακαλώ πηγαίνετε.“.
Ο χαλύβδινος Πρόεδρος της Λευκορωσίας υπογράμμισε ότι στη χώρα δεν θ΄αποκλείσουμε την πρόσβαση στους ναούς κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα. Είπε «τονίζω και πάλι: δεν κλείνουμε το δρόμο προς το ναό σε κανέναν. Αυτή είναι η αυστηρή απαίτησή μου. Δεν απαγορεύουμε σε κανέναν. “

Мы дорогу к храму не закрываем – это мое жесткое требование ...

Πρόσθεσε “αυτός που θέλει να προσευχηθεί, να πάει στο ναό. Κι εγώ θα πάω στην εκκλησία.Αυτή είναι η παράδοσή συνήθειά μου. Πηγαίνω σπάνια αλλά πάντα Χριστούγεννα και Πάσχα είμαι στην εκκλησία. Συνήθως πηγαίνω στις επαρχίες, επισκέπτομαι αυτές τις μικρές εκκλησίες.”

Παρότρυνε τον κλήρο να κάνει ένα κήρυγμα στο δρόμο κοντά στην εκκλησία και να τοποθετήσει τραπέζια για την τελετουργική αφιέρωση αυγών και Πασχαλινών κέικ εκεί.

«Άναψε το κερί, βγες και πήγαινε. Όλα τα κηρύγματα είναι καλύτερα κοντά στην εκκλησία», είπε ο Λουκασένκο. “Τα τραπέζια πρέπει να τοποθετούνται εκεί όπου υπάρχει περισσότερος αέρας και ούτω καθεξής. Για να αποφευχθεί αυτό να συμβεί στις εγκαταστάσεις. Πρέπει να προσέξουμε όπου είναι δυνατόν. Και οι κληρικοί πρέπει να το κατανοήσουν αυτό, ειδικά στις πόλεις”, πρόσθεσε.

Μινσκ η νέα πρωτεύουσα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας…..η Τρίτη Ρώμη τελικά ήταν το Μινσκ…..Ο Α. Λουκατσένκο στην εποχή των πεπτωκότων κι εκπεσόντων πολιτικών ηγετών παγκοσμίως παρέμεινε όρθιος…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη Λευκορωσία 2578 άτομα μολύνθηκαν με κορονoϊό, 26 πέθαναν, 203 ανάρρωσαν.

Στη Σερβία το Πατριαρχείο απαίτησε ν΄ανοίξουν οι ναοί την Κυριακή του Πάσχα από 5π.μ ως 10.π.μ για να εκκλησιαστεί ο κόσμος. Απορρίφθηκε το αίτημά του από την Επιτροπή του Υγειονομικού υπεύθυνη διαχείρισης της κρίσης και τώρα την τελική απόφαση θα λάβουν Πρόεδρος χώρας και Πρωθυπουργός.

Στη Ρωσία μ’ εντολή του πατριάρχη Κυρίλλου, οι υπεύθυνοι ναών και μονών που βρίσκονται στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας καλούνται να εκπληρώσουν τη διαταγή των αρχών και από τις 13 έως τις 19 Απριλίου «να εκτελούν ακολουθίες μόνο με τη συμμετοχή του ιερέα της εκκλησίας καθώς και με προσωπικό και εθελοντές των οποίων η παρουσία είναι απαραίτητη».

Και για να τα λέμε όλα στη Ρωσία υπάρχουν αντιδράσεις γιατί υπάρχει ευαισθησία οι μνήμες είναι νωπές από τους διωγμούς της εκκλησίας σε άλλους καιρούς και η κατάσταση είναι έκρυθμη ήδη ναοί αθέτησαν τις επιταγές Κυρίλλου και συμπόρευσής του με πολιτική εξουσία και τον καταγγέλουν για καισαροπαπισμό…..Χαρακτηριστικό είναι το φωτομοντάζ του Lenta.ru Eνώ ιερέας καταγγέλει ότι αισθάνεται στη Μόσχα σαν σε ηλεκτρονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης με τους κωδικούς που χρειάζεται να δίνει για να έχει πρόσβαση στην εκκλησία…

”Αλλά ήρθε ο κορανοϊός. Και μπροστά στα μάτια μας, ένα από τα επιτεύγματα της σταθερότητας του Πούτιν καταρρέει – η συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και του Κράτους. Ένας από τους πιο σημαντικούς δεσμούς της σύγχρονης Ρωσίας καταστρέφεται,’ αναφέρει άλλο δημοσίευμα….Το νο2 της Μόσχας ο Ιλαρίωνας με γιαπίστικο ύφος πρότεινε ανερυθρίαστα οι εξομολογήσεις να γίνονται τηλεφωνικά ή από skype…. Κατά τ΄άλλα τα διατάγματα απαγόρευσης πρόσβασης στις εκκλησίες έχουν αναλάβει οι κατά τόπους κυβερνήτες ή αλλού οι υγειονομικές αρχές..Σε ορισμένες περιοχές, οι εκκλησιαστικές αρχές μπήκαν σε άμεση αντιπαράθεση με τις κοσμικές αρχές. Είναι συγκεχυμένο το τοπίο πολλοί Ρώσοι αισθάνονται Προδοσία και το βαθύ Κρεμλίνο δεν συγχωρεί τους αποστάτες κατά παράδοσην …

Όμως έχουν και τα Βαλκάνια την δικιά τους ΌΡΘΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι στη Βουλγαρία.Στη Βουλγαρία όπου ο Πρωθυπουργός προστατεύει δυνατά την εκκλησία και αρνήθηκε να εκδώσει διάταγμα για κλείσιμο ναών κι αυτό παρά τις τεράστιες πιέσεις από τη Δύση και τις τοπικές υπερ-φιλελεύθερες παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις.

Είναι μια ευλογημένη εποχή που ξεκαθαρίζει η ήρα από το σιτάρι…….

dimpenews.com