Στη Γαλλία με 15.000 νεκρούς τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας θ΄ανοίξουν στις 11 Μάη. Στην Ελλάδα με 100 νεκρούς πότε;;;

Ο Μακρόν σε μια Γαλλία με 15.000 νεκρούς είπε ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας,Δευτεροβάθμιας θ΄ανοίξουν προοδευτικά από 11 Μάη ”γιατί πολλά παιδιά στερήθηκαν το σχολείο επειδή δεν έχουν πρόσβαση στη ψηφιακή (τηλεκπαίδευση) και δεν μπορούν να βοηθηθούν με ανάλογο τρόπο από γονείς τους. »

Kαι ο Π.Ο.Υ ανέφερε πως “στο μεταξύ, τα σχολεία έκλεισαν για 1.4 δις παιδιά κατ΄εκτίμηση. Αυτό σταμάτησε την εκπαίδευσή τους...”.συμβάλλοντας σ΄έναν ιδιότυπο αναλφαβητισμό και στην αύξηση ανισοτήτων στην εκπαίδευση..

Αντίθετα ο Γάλλος Πρόεδρος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε ότι τα μαθήματα δεν θα ξαναρχίσουν πριν το καλοκαίρι.

Πριν από λίγο στο France 2 ο Υπ. Παιδείας της Γαλλίας ο Jean-Michel Blanquer, διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει “υποχρεωτικά στις 11 Μάη” η επιστροφή στα σχολεία ουσιαστικά δίνοντας έμφαση στο ”προοδευτικό” άνοιγμα που υποσχέθηκε ο Μακρόν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. “Θα υπάρξουν βελτιώσεις”, ανέφερε ο Υπουργός…

Αντίθετα στις ΗΠΑ η εκπαίδευση θρηνεί θύματα αφού 50 άτομα σχολικού προσωπικού πέθαναν από covid19 στην Πολιτεία της Ν Υόρκης εκ των οποίων 21 καθηγητές και 1 εργαζόμενος στα εστιατόρια (NBC). Στις ΗΠΑ οι νεκροί είναι περισσότεροι από 20.000.

dimpenews.com