ΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ σε 16 πόλεις στη Γαλλία με πρώτη την Villeneuve-la-Garenne μετά τον σοβαρό τραυματισμό μοτοσυκλετιστή από περιπολικό. ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ.Ρουκέτες, πυροτεχνήματα συγκρούσεις μ΄αστυνομία σε πολλές πόλεις στη Γαλλία.

Την επαύριο ενός σοβαρού ατυχήματος όπου ενέχεται ένα περιπολικό της αστυνομίας και ένας 30χρονος μοτοσυκλετιστής η γαλλική πόλη Villeneuve-la-Garenne (24.000 κάτοικοι κοντά στο Παρίσι) γνώρισε μια νύχτα επεισοδίων την Κυριακή του Πάσχα.Για 2 ώρες οι νεαροί των quartiers της πόλης αντιπαρατέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης με ρουκέτες και καμμένους σκουπιδοντενεκέδες.Τα επεισόδια επεκτείνονται και σ΄άλλες γαλλικές πόλεις.Αναφέρονται συνολικά 16 πόλεις με επεισόδια. Σε Villeneuve, La Courneuve, Fontenay ss bois, Villepinte, Aulnay, Toulouse, St-Ouen, Suresnes, Grigny, Neuilly s/Marne, Evry, Amiens, Mulhouse, Chanteloup, Bordeaux, Gennevilliers, Epinay..

Το αρχικό συμβάν: η αστυνομία επιδόθηκε σε καταδίωξη μοτοσυκλετιστή μετά από “άρνηση συμμόρφωσης” νεαρού οδηγού μηχανής. Έπεσε με δύναμη σε πόρτα ανοιχτή περιπολικού και έπεσε πάνω σε έναν κολονάκι. Τουλάχιστον κάταγμα ποδιού με αιμορραγικό επεισόδιο αναφέρει η parisien.

Image

Για β΄συνεχόμενη νύχτα επεισόδια. Την παραμονή ένας 30χρονος ο Mouldi με μηχανή προσέκρουσε με δύναμη σε μια πόρτα περιπολικού που άνοιξε ξαφνικά. Σε vidéo στο Snapchat και στο Twitter,είναι κατά γης το δε πόδι του φαίνεται ξεριζωμένο – αν και σε εγχείρηση που κράτησε μια ολόκληρη νύχτα μοιάζει ν΄απέφυγε τα χειρότερα-, ακούγεται να ουρλιάζει. Το αίμα έρεε ποτάμι.. »  

Μια λάμψη στον ουρανό και μια εικοσάδα νέοι, με καλυμμένα πρόσωπα, τρέχουν.Πυροτεχνήματα. Είναι περίπου μεσάνυχτα και στο Villeneuve-la-Garenne ξεκινά μια νύχτα τεταμένων συγκρούσεων μεταξύ των νέων και της αστυνομίας.

Vidéo intégrée

Πολλοί κάδοι απορριμάτων κάηκαν στην είσοδο της πόλης και παρεμβαίνει η πυροσβεστική.Αντάρτικο πόλης σε πολλές γειτονιές με ρουκέτες πυροτεχνήματα να αλληλοδιαδέχονται το ένα το άλλο. Οι νέοι της « VLG » ξέρουν πολλοί καλά τι κάνουν: εξεγείρονται. Η καραντίνα έχει σπάσει για τα καλά……

Διάρκεια συγκρούσεων 2 ώρες το βράδυ Κυριακής Πάσχα. Οι αστυνομικοί άργησαν να πάρουν θέσεις, προχωρούν περιμένουν αναδιπλώνονται.. συχνά είναι σε πανικό.(Πίσω η ρίχνω χειροβομβίδα( κρότου λάμψης, δακρυγόνο;) κραυγάζει μια αστυνομικός…

Image

Oι δημοσιογράφοι επίσης είναι εχθροί τους αυτή τη νύχτα.Κατά μήκος της λεωφόρου Verdun, ένα κοπάδι των CRS εφορμούν πάνω μας,με γκλοπ στα χέρια, φωνάζοντας μας: “Φύγετε από εδώ! φύγετε! ” Λίγα μέτρα μακριά, τρεις αστυνομικοί μας πετούν προβολείς στο πρόσωπο και μας λένε επίσης να φύγουμε. Τους εξηγούμε τι κάνουμε εκεί τη δουλειά μας. Πολύ κακό. Ένας από τους συναδέλφους μας, ο Taha Bouhafs, συνελήφθη βίαια. Χειροπέδες και απειλές τελικά θα απελευθερωθεί μετά από περίπου είκοσι λεπτά.

Ο ίδιος γράφει στο twitter ”ελευθερώθηκα αφού συνελήφθηκα βίαια και μου βάλαν χειροπέδες.Aυτό πλέον είναι μια συνήθεια. ευχαριστώ για τα μηνύματά σας και την υποστήριξή σας συνεχίζω να καλύπτω αυτή τη βραδιά μην ανησυχείτε”

Την ίδια στιγμή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας πληροφορούν ότι άλλες συνοικίες γνωρίζουν ανάλογες εξεγέρσεις, σε άλλες πόλεις Aulnay-sous-Bois, Gennevilliers, Grigny και σε Amiens και Toulouse…

dimpenews.com

One thought on “ΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ σε 16 πόλεις στη Γαλλία με πρώτη την Villeneuve-la-Garenne μετά τον σοβαρό τραυματισμό μοτοσυκλετιστή από περιπολικό. ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ.Ρουκέτες, πυροτεχνήματα συγκρούσεις μ΄αστυνομία σε πολλές πόλεις στη Γαλλία.

Comments are closed.