Είναι το Covid-19 η νέα θρησκεία και η μάσκα προσώπου το φυλαχτό της;

Είναι το Covid-19 η νέα θρησκεία και η μάσκα προσώπου είναι ο ”σταυρός” το φετίχ της το θρησκευτικό της σύμβολο, το φυλαχτό της ; Οι άσπρες ποδιές νοσηλευτών και γιατρών είναι τα νέα άμφια, η αγία έδρα είναι πλέον το πόντιουμ του καθηγητή που επιδίδεται σε καθημερινό κήρυγμα η αυθεντία της ”επιστήμης”, ο λόγος του ”Λόγος” της Μιας ”Αλήθειας’,’ που όμως είναι εκ προοιμίου υπόδουλη σε παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων.. Η νέα τιάρα είναι η χειρουργική μάσκα, το ”μη μου άπτου” κορυφαία στάση αποστασιοποίησης από τα επίγεια του Ιησού δηλωτικό της θείας του υπόστασης γίνεται μια χειρονομία μπανάλ στις διαπροσωπικές επαφές…

Η υγειονομική κατήχηση αναλαμβάνει να μυήσει τους πάντες σ΄ένα καθηκοντολόγιο ”αγάπης” σ΄έναν προσκοπισμό όπου η ζωή γίνεται αυτοσκοπός και το νόημα της ζωής είναι η ζωή η ίδια…..Το αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν αντικαθίσταται από το αγάπα μόνο το άτομό σου, ή αγάπα τον μακρινό σου αφού λόγω κοινωνικής αποστασιοποίησης κανείς δεν οφείλει να είναι κοντά σου οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται με γεωμετρική ευλάβεια…..

Καθώς ο φόβος και η αβεβαιότητα στροβιλίζονται γύρω από την επιδημία Covid-19 κι ένα αόρατο κακό που ενδεχομένως κρύβεται οπουδήποτε, προστατευτικά μέτρα όπως οι μάσκες έχουν πάρει μια διάσταση φετίχ και ένα ρεύμα με θρησκευτικά χαρακτηριστικά παρατηρείται..

Τελετουργικοί καθαρμοί με αντισηπτικά, το άβατο το νέο ιερό είναι το φαρμακείο,το νέο άβατο τo νέο άγιον όρος είναι επίπεδο είναι η πόλη υπό lockdown και καθώς καταργήθηκαν από την κυβερνητική δέσμη μέτρων τ΄αγιαστικά μέσα της εκκλησίας ο αγιασμός,το βάπτισμα, το ευχέλαιο το νέο σωστικό μέσο στη θέση της απαγορευμένης Θείας κοινωνίας είναι το εμβόλιο…..το ελιξήριο αν όχι της αθανασίας της ζωής σίγουρα….

Περιμένουν το εμβόλιο σαν τη Δεύτερη Παρουσία.. δίνουν εσχατολογικό χαρακτήρα υλιστικής υφής στον ερχομό του….
Οι μάσκες – το οπτικό σύμβολο της επιδημίας Covid19 – έχει αποκτήσει το καθεστώς του θρησκευτικού φετίχ, όσο και της προκατάληψης. Σε μια θάλασσα αβεβαιότητας, η μάσκα είναι μια σταθερά που κάποιος μπορεί να βασιστεί, φαντάζει ως σανίδα σωτηρίας. Από τη μάσκα προσώπου της αισθητικής στην μάσκα τη νοσηλευτική….

Αλλά ακόμη και οι αδύναμες χειρουργικές μάσκες που προσφέρουν ελάχιστη έως καθόλου προστασία από τον κορονοϊό έχουν αποκτήσει μια φετιχιστική διάσταση, σαν ένα σύγρχονο σκόρδο που ξορκίζει τη γκαντεμιά ή το ματάκι που διώχνει τη βασκανία….

Το smartphone γίνεται το σύγχρονο ψηφιακό κομποσχοίνι που σ΄ενώνει με την Απρόσωπη Αρχή που σου παρέχει εντολές κι οδηγίες σωτηρίας…..Ο Δεκάλογος της νέας Εποχής είναι γραμμένος σε ψηφιακές πλάκες και οι εντολές είναι 10 εις τη νιοστί…..Ουρές σχηματίζονται όχι για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αλλά για το σούπερ μάρκετ……. οι πόρτες του ναού κλειστές αλλά ανοίγονται οι Gates της Κολάσεως για τους νεοπροσήλυτους ιατροφοβικούς. Οι κορονόφιλοι σε μεγάλο βαθμό εντάσσονται στη λογική του Μολιέρου στο κατά Φαντασίαν Ασθενής……

Ο φόβος του Θεού αντικαθίσταται από τον φόβο του ιού…..Μια νέα κοινότητα διαμορφώνεται γύρω από ένα επίσης νέο ευχαριστιακό κέντρο αυτό της μετά-ληψης του εμβολίου……Κορονοθρησκεία…κορονόφιλοι, κορονοπιστοί, κορονοπροσήλυτοι,κορονιστές….τα δίπτυχα τους είναι μονόπτυχα καταλογοποιούν μόνο κεκοιμημένους νεκρούς νεκρούς νεκρούς……

dimpenews.com